Araçlar birbirine fısıldayacak

Düzenleyen:
Araçlar birbirine fısıldayacak

Ekonomi Haberleri

Cenevre Fuarı'nda yeni otomobillerini görücüye çıkaran Mercedes, akıllı araçlarda oldukça iddialı. Şirketin ürettiği araçlar, diğer araçları trafikteki tehlikelere karşı uyaracak...

Önder Çelik CENEVRE
Dünyanın en önemli otomobil fuarları arasında yer alan Cenevre Motor Show'da yüzlerce marka en son teknoloji ve tasarıma sahip araçlarını sergiliyor. 13 Mart'a kadar açık kalacak fuarda markalar; motor gücü, tasarım, yakıt tasarrufu, lüks gibi özelliklerle donattığı araçlarındaki yenilikleri tüketicinin beğenisine sunuyor. Bu yıl fuara sekiz yeni modeliyle katılan Mercedes, hem bugünün hem de geleceğin araçlarını görücüye çıkardı. Cenevre Otomobil Fuarı'nda Mercedes'in son teknoloji ürünlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Mercedes-Benz Otomobil Pazarlama&Satıştan Sorumlu Daimler AG Yönetim Kurulu Üyesi Ola Källenius, güvenlik konusunun Mercedes-Benz dünyasında her zaman öncelikli olarak ele alındığını belirterek, "Daimler’in öncülük ettiği otonom sürüş, bir bakıma güvenlik sistemlerini geliştirme çalışmalarının bir yan ürünüdür. Otonom sürüş sadece konfor değil, öncelikle ve özellikle güvenlik açısından önemlidir" dedi.
HERKESİ DÜŞÜNÜYORLAR
Gelecekte akıllı otomobillerin sadece sürücüsünün güvenliğini değil, trafikteki diğer araçların, yolcuların güvenliğini de 'düşünür' hale geleceğini kaydeden Källenius, şöyle devam etti: "Mercedes-Benz’in geliştirdiği 'Car to X' iletişim sistemi sayesinde araçlar hem diğer araçlarla, hem de merkez serverler ile bilgi alışverişinde bulunacaklar. Örneğin geriden gelen diğer araçları kaygan zemin, sis ve diğer tehlike kaynakları hakkında bilgilendirecekler."

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...