Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ilgaz Dağı’nın ‘dumanlı başı’ 8 dakikada aşılacak

Düzenleyen:
Ilgaz Dağı’nın  ‘dumanlı başı’  8 dakikada  aşılacak

Ekonomi Haberleri

İç Anadolu'yu Batı Karadeniz'e bağlayacak Ilgaz Dağı Tüneli'nin faaliyete geçmesi, hem ekonomiye hem de bölgeye can verecek.

Özellikle kış aylarında sık sık trafik kazalarıyla gündeme gelen Ilgaz Dağı'nda, Çankırı ve Kastamonu tarafında bulunan iki şantiyedeki tünel çalışmalarının tamamlanmasıyla ulaşımın daha güvenli ve hızlı sağlanması planlanıyor. Giriş ve çıkışları “köpek balığı ağzı” şeklinde projelendirilen, biri 5 bin 370 metre, diğeri ise 5 bin 391 metrelik iki tüpten oluşan tünellerde ışığın görülmesi dolayısıyla sevinç yaşanıyor. Tünel açıldıktan sonra Ilgaz Dağı yolunun uzunluğu 5.4 kilometre kısalarak 11.4 kilometreye düşecek. Şu anda yaklaşık 35 dakika olan Ilgaz Dağı yolunu geçiş süresi, tünelin hizmete girmesinin ardından 27 dakika kısalarak 8 dakikaya düşecek. Projesi hazırlanmış tüneller arasında 3. sırada olan Ilgaz Dağı Tüneli, kullanılmaya başlandığında trafiğe açık en uzun tünel unvanını alacak.

38 MİLYON TL TASARRUF

Ortalama seyahat süresinde yıllık 345 bin 655 saat, akaryakıt tüketiminde de 8 milyon 300 bin litre tasarruf sağlaması beklenen tünelin ekonomiye getirisinin ise 38 milyon 200 bin lira olacağı tahmin ediliyor.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...