Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Brüksel Zaventem Havalimanı’nın açılışı için çalışmalar sürüyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Brüksel Zaventem Havalimanı’nın açılışı için çalışmalar sürüyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Brüksel'de geçen hafta yaşanan terör saldırılarının ardından uçuşlara kapatılan Zaventem Havalimanı’nı faaliyete geçirmek için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Havalimanının çarşamba günü düşük kapasitede faaliyete geçebileceği belirtiliyor.

Saldırıda tahrip olan havalimanının bilet işlemleri bölümleri yerine geçici olarak sınırlı sayıda yolcunun kullanımına açılacak bölümlerin denenmesine başlandı.

Aynı zamanda güvenliği artırmak için de yeni önlemler üzerinde çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda yeni “x-ray” cihazlarının yerleştirilmesi yapılıyor.

Havalimanının normal çalışmasına dönmesi aylar sürebilir
Brüksel Havalimanı Üst Yöneticisi Arnaud Feist, geçici “check-in” sistemi üzerinde yapılacak testlerin başarılı geçmesi halinde havalimanının çarşamba günü düşük kapasitede faaliyete geçebileceğini bildirdi.

Feist, normal şartlarda saatte 5 bin yolcu kapasitesine sahip olan Brüksel Havalimanı’nın, kurulacak geçici sistem ile saatte 800 yolcuya hizmet verebileceğini, havalimanının normal şekilde çalışmasına dönmesinin ise aylar süreceğini ifade etti.

Brüksel'de 22 Mart'ta Zaventem Havalimanı ve Maelbeek metrosuna düzenlenen terör saldırılarında saldırganlar hariç 31 kişi yaşamını yitirmiş, 270 kişi de yaralanmıştı. Saldırıları DAEŞ üstlenmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...