Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çaydanlık bombası yapanların arasındaymış!

Düzenleyen:
Çaydanlık bombası yapanların arasındaymış!

GÜNDEM Haberleri

Hakkâri Yüksekova’da düzenlenen operasyonda öldürülen ve şarkılar-türküler eşliğinde bomba hazırlama görüntüleri yayınlanan kadın teröristin Zilan kod adlı Emel Güçlü olduğu ortaya çıktı.

Genelkurmay Başkanlığı’nın fotoğraflarını paylaştığı 26 yaşındaki Emel Güçlü’nün PKK’nın Yüksekova sorumlusu olduğu belirtildi. Emel Güçlü, ‘Aranan Teröristler’ listesinde, başına 300 bin TL ödül konulanların bulunduğu gri bölümdeydi. GENELKURMAY Başkanlığı, Hakkâri Yüksekova’da öldürülen 16 teröristin bulunduğu binadan çıkan kamera görüntülerinde, bomba hazırlarken görüntülenen terör örgütü PKK’nın Yüksekova sorumlusu Zilan kod adlı terörist Emel Güçlü’nün fotoğrafını paylaştı. Ankara’nın Haymana nüfusuna kayıtlı ve 1990 doğumlu olan Emel Güçlü, PKK/KCK terör örgütü kapsamında aranıyordu. PKK’nın Yoksekova sorumlusu olduğu belirtilen Emel Güçlü, İçişleri Bakanlığı’nın hazırladığı ‘Aranan Teröristler’ listesinde, başına 300 bin TL ödül konulanların bulunduğu gri listede yer alıyordu.

OPERASYONLAR YOĞUNLAŞTI
Genelkurmay verilerine göre Yüksekova’da 2 Nisan itibarıyla 130 PKK’lı terörist etkisiz hale getirilirken 170 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyon son günlerde özel harekât polisi Mustafa Sezgin’in şehit olduğu Cumhuriyet Mahallesi’nde yoğunlaştı. Asker ve polisler, Cumhuriyet Mahallesi’nde barikatların kaldırılması ve el yapımı patlayıcıların imha edilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Önceki gece boyunca silah ve patlama seslerinin kesilmediği ilçede dün sabah da hava hareketliliği yaşandı. Helikopterler, hâkim bölgelere asker ve özel harekât polisleri indirdi.

PKK EVLERİNE TOP ATIŞI
Şırnak kent merkezinde 14 Mart’ta başlayan sokağa çıkma yasağıyla birlikte güvenlik güçlerince başlatılan Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifçi operasyonu, Dicle, Bahçelievler, Cumhuriyet ve İsmetpaşa mahallelerinde yoğunlaştı. Keskin nişancı teröristlerin gizlendikleri alanlar, hendek ve bomba tuzaklı barikatlara yönelik tanklarla top atışı yapılıyor.

Operasyonun yaklaşık üçte birlik bölümünü tamamlayan güvenlik güçleri, çember içine aldıkları PKK’lılara “Teslim ol” çağrısını dün de sürdürdü. Güvenlik güçleri, PKK’lıların roket, el yapımı patlayıcı ve keskin nişancı saldırılarına anında karşılık veriyor. Sıkıştıkları alanlardan zaman zaman kaçma girişimlerinde bulunan teröristler, çemberin içlerine doğru itiliyor. PKK’lılar boşalttıkları alanlardaki evlere, güvenlik güçlerinin ilerleyişini yavaşlatmak için el yapımı bomba yerleştirip patlatıyor. Sokağa çıkma yasağının sürdüğü il merkezinde devam eden operasyonlarda 1.302 evde arama, tarama çalışması yapıldı. Bugüne kadar etkisiz hale getirilen patlayıcıların yanı sıra PKK’lıların her biri 12 ile 200 kilo arasında değişen tonlarca patlayıcıyı barikat ve evlere tuzakladıklarına dikkat çeken güvenlik kaynakları, bu nedenle operasyonun büyük bir titizlikle yürütüldüğünü vurguladılar.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...