'Türkler uçağımızı niye vurdu, anlamış değilim'

Düzenleyen:
'Türkler uçağımızı niye vurdu, anlamış değilim'

DÜNYA Haberleri

Putin: Türklerle ilişkimiz çok iyiydi. Uçağımızı düşürdüler, bir özür dilemediler. Niye yaptılar, hâlâ aklım almıyor. Ama biz ilişkilerimizi düzeltmek istiyoruz.

Yunanistan’a resmî ziyarette bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya-Türkiye ilişkilerine ilişkin olarak, “Biz, Türkiye-Rusya arasındaki partnerlik ve dostluk ilişkilerini görülmemiş düzeye getirmek için her şeyi yaptık. Türk-Rus halkları arasında dostluk çok yüksek seviyelere ulaşmıştır. Biz buna çok değer verdik. Neden bu yapıldı, hâlâ aklım almıyor” dedi. Putin, Türkiye’ye karşı hiçbir zaman savaşmayı düşünmediklerini anlatarak, “Hiçbir zaman da o noktaya gelmeyeceğini umuyorum. Ama olan oldu. Sadece uçağımız düşürülmedi. Uçağın pilotu da öldürüldü. Bu da uluslararası hukuka göre bir savaş suçu. Ayrıca hasarın tazmin edilmesi ile ilgili bir hazırlık da görmedik. İlişkilerin yeniden düzeltilmesi arzusunu duyduk. Bu konuda açıklamalar aldık ama hiçbir zaman bir özür gelmedi. Biz ilişkilerimizi düzeltmek istiyoruz. Bu ilişkiyi bozan biz değildik” diye konuştu. 

İLETİŞİM HÂLİNDEYİZ

“Sözler yeterli değil” diyen Rus Lider sözlerine şöyle devam etti: “Bir şeyler yapmalılar. Ama Türkiye ile iletişim içindeyiz. İletişimde kalmanın birçok yolu var. Belli başlı adımlar bekliyoruz. Ama şimdilik hiçbir adım yok.” Romanya ve Polonya’da ABD tarafından füze savunma sistemleri yerleştirilmesine yönelik bir soru üzerine de Putin, “Sorunca, ‘İran’a karşı yaptık’ diyorlar. Oysa ABD, İran ile bir anlaşma sağladı. İran’dan bir nükleer tehlike yok. Ama ABD hâlâ Avrupa’da füze savunma sistemlerini kurmaya devam ediyor. Biz bunun tehdit olduğunu düşünüyoruz ve buna cevap vereceğiz” dedi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...