Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Canlı bombadan 23 kişiye maaş

Düzenleyen:
Canlı bombadan 23 kişiye maaş

GÜNDEM Haberleri

Ankara Garı ve Suruç patlamalarını organize eden Yunus Durmaz’ın evinde örgüt üyelerine aktarılan para tablosu ortaya çıktı.

Ebru Karatosun ANKARA
Gaziantep emniyeti, DAEŞ’in hücre evine yapılan baskında kendisini patlatan Yunus Durmaz’ın evinde ele geçirilen bir evrakta önemli bilgilere ulaştı. Evde bulunan evrakta, DAEŞ’in Gaziantep’teki örgüt elemanlarına yapılan aylık ödemeyi gösteren bir tablo ele geçirildi. Tabloda, Durmaz’ın kod isimleriyle 23 örgüt elemanına aylık 120 ile 700 dolar arasında ödeme yapıldığı görüldü.
Ödeme yapılan isimler arasında Yunus Durmaz’ın kardeşi Hacı Ali Durmaz’ın da olduğu belirlendi. Örgüt arasında kullandığı Mervan (Kılınç) kod adı ile tabloda yer alan Durmaz’a 120 dolar para ödemesi gerçekleştirildiği tespit edildi. Durmaz’ın emniyetteki ifadesinde kendisine tablo gösterildi. Polis tarafından Durmaz’a, “Ödeme yapılan Mervan isimli ve diğer kod adlı şahıslar kim?”, “Diğer kod adlı şahıslar kim?”, “Bu ödenen paraları kim ne iş karşılığında ödemektedir?” soruları yönlendirildi. Durmaz ise bu sorlar karşsında şu ifadeyi verdi: “Abim Ankara Garı patlamasından sonra düzenli olarak bana para verdi. Örgüt Suriye’de bulunan bir kuyumcuya para gönderiyor, kuyumcunun Gaziantep’te bulunan akrabası da kendisine verilmiş gibi telefon vasıtasıyla irtibat kurarak parayı abime aktarıyordu.” 
Tabloda, DAEŞ’in örgütsel faaliyetler için kullanacağı bazı araba, nakliyat, terzihane, rezidans, 3 motor ve emlakçı harcadığı para miktarları da yer aldı. 5 farklı araç ve bir de nakliyat için 3 bin 230 dolar ödeme yapıldığı görülen tabloda, örgütün depo olarak kullandığı rezidans için de 900 dolar ödendiği kaydedildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...