Savunmada ‘ömürlük’ lojistik devri

Düzenleyen:
Savunmada ‘ömürlük’ lojistik devri

Ekonomi Haberleri

Savunma Sanayii Müsteşarlığı, yerli imkânlarla gerçekleştirilen silah sistemlerinin tasarımından üretimine kadar her aşamasında lojistik destek sağlayacak stratejik bir yapılanmaya gidiyor.

Oğuzhan Şahin ANKARA
Yeni konseptle, önümüzdeki dönem ihraç edilmesi öngörülen yerli yapım silah ve sistemlerin her türlü ihtiyacının yine yerli sanayi tarafından karşılanması hedefleniyor. Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın hazırlığını yaptığı ömür devri yönetimiyle, sistem geliştirme projelerinde uzun vadeli lojistik destek stratejileri oluşturuluyor. Bu kapsamda, savunma sanayinin ürün tasarımından üretim ve lojistik desteğe uzanan ömür devrinin tamamında etkin rol almasına yönelik ilke ve esasların hazırlanması için çalışma yapıldı. Aselsan, Havelsan, Roketsan gibi kurumların yanı sıra, BMC, FNSS, Milsoft, Otokar gibi kuruluşların da ön plana çıkacağı yeni konseptin ilk çalışmaları ise Türkiye’nin gurur projeleri için başlatıldı. Gelişme Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın son faaliyet raporuna da yansıdı. Ömür devri yönetimi devreye sokulan projeler şöyle: “ANKA-S İnsansız Hava Araçları, Yeni Nesil Temel Eğitim Uçağı HÜRKUŞ, Türk Ana Muharebe Tankı (ALTAY), F-16 Füze İkaz Sistemleri, Sahil Gözetleme Radar Sistemleri (SGRS), Kundağı Motorlu Namlulu Alçak İrtifa Hava Savunma Silah Sistemi (KORKUT).”

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...