Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fethe hakaret eden profesörden geri adım

Düzenleyen:
Fethe hakaret eden profesörden geri adım

GÜNDEM Haberleri

Prof. Dr. Erbay Bardakçıoğlu bugün sosyal medyadan yaptığı İstanbul'un fethiyle ilgili paylaşımından ötürü özür diledi.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) akademisyenlerinden Prof. Dr. Erbay Bardakçıoğlu'na, sosyal medyadan yaptığı İstanbul'un fethiyle ilgili eleştirel paylaşıma bir tepki de Veteriner Hekimler Odası'ndan geldi. Prof. Dr. Erbay Bardakçıoğlu ise bugün yaptığı yazılı açıklamada, paylaşımı için özür diledi.

REKTÖR DE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

ADÜ Veterinerlik Fakültesi Zootekni Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Erbay Bardakçıoğlu'nun kişisel sosyal medya hesabından 29 Mayıs'ta yaptığı, İstanbul'un fethiyle ilgili "Bugün muhteşem bir uygarlık olan Doğu Roma İmparatorluğu'nun başkenti Konstantinopolis'in barbar ve bağnaz bir kabile tarafından işgalinin yıl dönümü" paylaşımına tepkiler dinmedi. Gelen tepkiler üzerine sosyal medyadaki paylaşımını silen Prof. Dr. Bardakçıoğlu'na ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan da sosyal medyadan yanıt vererek tepki gösterdi.

Fethe hakaret eden profesörden geri adım

GÖREVİNDEN AÇIĞA ALINMIŞTI

Bardakçıoğlu'nun üniversitedeki görevinde açığa alındığı ve hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Fethe hakaret eden profesörden geri adım

HAKKINDA MESLEKİ SORUŞTURMA BAŞLATILACAK

Aydın Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Uçmaklıoğlu da yazılı açıklamayla Bardakçıoğlu'nu eleştirdi. Bardakçıoğlu hakkında mesleki soruşturma başlatacaklarını söyleyen Uçmaklıoğlu, "ADÜ Veteriner Fakültesi Zootekni Anabilim Dalı'nda görev yapan Prof. Dr. Erbay Bardakçoğlu'nun sosyal medyadaki paylaşımlarında İstanbul'un fethi gibi tarihin akışını değiştiren, çağ kapatıp çağ açan önemli bir günde Atalarımız hakkında ağza alınmayacak şekilde hakaretvari sözleri, veteriner hekim camiası olarak hepimizi yaralamıştır.

"MESLEK ODASI OLARAK ŞİDDETLE VE ESEFLE KINIYORUZ"

İçinde bulunduğu toplumu bu derece küçümseyen, hakaret eden, meslektaş demeye dilimizin varmadığı, şimdiye kadar hiçbir bilimsel ve mesleki çalışmasının duyulmadığı bu zatı, meslek odası ve meslektaşları olarak şiddetle ve esefle kınıyoruz" dedi.

PROFESÖRDEN ÖZÜR

Prof. Dr. Erbay Bardakçıoğlu ise bugün yaptığı yazılı açıklamada, "Facebook'ta paylaştığım kendi fikrim olmayan çirkin ve yanlış bir ifadeden dolayı üzüntü duyuyor, manevi değerlerini kırdığım insanlardan ve üniversitemden, Yüce Türk Milleti önünde özür diliyorum" diyerek özür diledi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...