Başbakan'dan aile saadeti formülü: İtaat et kurtul!

Düzenleyen:
Başbakan'dan aile saadeti formülü: İtaat et kurtul!

POLİTİKA Haberleri

Eşi Semiha Hanım’ın yeni görevini nasıl karşıladığı sorulan Binali Yıldırım, “O, sıfatlara itibar eden birisi değil. Benim prensibim de belli: itaat et, rahat et…” dedi

Başbakan Binali Yıldırım, “Laf üstüne laf değil taş üstüne taş koymak, anlayışımız bu olacak. Az konuşup daha çok iş yapmayı tercih edeceğiz” dedi. Gazetecilerle İzmir’de sohbet eden Yıldırım, “65. Hükümet olarak şöyle bir hedef belirledik: Yatırım yapan, üretim yapan, istihdam oluşturan, ekmeği büyüten ve büyüyen, refahı adil olarak dağıtan bir anlayış...” diye konuştu. Başbakan, eşi Semiha Yıldırım’ın yeni görevini nasıl karşıladığı yönündeki soru üzerine de, “Prensibim belli, ‘itaat et, rahat et’, ne olursan ol. Semiha Hanım, sıfatlara çok itibar eden birisi değil. Bu yeni statüsüne de çok alışacak gibi gözükmüyor, o daha sade vatandaş gibi yaşamayı çok seviyor. Bakan eşiyken hayatında bir kısıtlama vardı. O kısıtlama da biraz daha arttı. Ondan dolayı, tabi güzel bir duygu ama o tip konularda çok fazla alışık olmadığı için biraz zaman alacak” diye konuştu. Torunlarıyla nerede fırsat bulursa bir araya geleceğini de kaydeden Yıldırım, “Onlar bizim enerji kaynağımız. Heyecanımızı, çalışma azmimizi artırıyorlar” dedi. 
ALMANYA KENDİNE ZARAR VERİR
Federal Alman Meclisi’ndeki sözde Ermeni soykırımına ilişkin tasarıya da temas eden Başbakan, “Böyle bir kararın çıkmasını beklemiyoruz. Ola ki çıktı, dünyanın sonu değil. Bizim için sonucu olmayan boş bir karardır. Aksine bir karar, en başta Almanya’nın başını sıkıntıya sokar. Çünkü Almanya’nın da vatandaşı, bizim de vatandaşımız 3,5 milyon insan var” diye konuştu. Terörle mücadele konusuna da değinen Yıldırım, “Teröre karşı güvenlik esaslı mücadeleyi bir yandan devam ettirirken bir yandan da terör örgütüne lojistik destek veren, parasal destek veren kaynakları da ortadan kaldırmamız lazım. O yönde de adımları atmaya başladık, sonuna kadar götüreceğiz. Yasal düzenleme dahil idari tasarruflar da dahil hepsi yapılacak. Bu yapılmazsa terörle mücadele başarılı sınırlı kalır” dedi.

Başbakan'dan aile saadeti formülü: İtaat et kurtul!

Kıbrıs’ta 1 yıl içinde çözüme ulaşabiliriz 

Başbakan Binali Yıldırım, “Garantör ülke olarak Türkiye, bu güzel adanın ortak sahibi olan iki halkın kurucu iradesini esas alarak müzakere edilmiş bir siyasi çözüme önümüzdeki 1 yıl içinde ulaşılabileceğini samimiyetle beklemektedir” dedi. Geleneklere uygun şekilde başbakan olarak ilk yurt dışı ziyaretini KKTC’ye yapan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile ortak basın toplantısı düzenledi. KKTC’yle beraber sürdürdükleri haklı mücadelede elde edilen kazanımları daha da ileri noktalara götürecek kararlılıkta olduklarını bildiren Yıldırım, “Uluslararası toplumun da hak verdiği üzere Türk tarafı müzakere sürecine başlandığından bu yana iyi niyet ve kararlılığını göstermiş, adil, eşit ve kalıcı bir çözüme ulaşılabilmesi için her zaman inisiyatif alan taraf olmuştur. Muhtemel bir çözümün ardından adanın gerçek potansiyeli ortaya çıkacak. Zenginlikleri ortak değerlendirme imkanına kavuşulacaktır” dedi. Türkiye’de ne varsa KKTC’de de aynısının olacağını kaydeden Yıldırım, “Adada huzur ve istikrarın yerleşmesi, refahın artırılması yönünde çalışmalarımıza hız vererek devam edeceğiz” diye konuştu. Yıldırım, Kıbrıs’ta askeri birlikleri, şehitlikleri, merhum liderler Rauf Denktaş ve Fazlı Küçük’ün kabirlerini de ziyaret etti. 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...