Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hırvatistan'da hükümet krizi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Hırvatistan'da hükümet krizi

DÜNYA Haberleri  / AA

Hırvatistan'da dört ay önce kurulan koalisyon hükümetinde, başbakan yardımcıları arasındaki anlaşmazlık krize neden oldu.

Başbakan Tihomir Oreskovic, düzenlediği basında toplantısında, başbakan yardımcılığı görevlerini yürüten koalisyon ortakları Hırvat Demokrat Birliği (HDZ) Genel Başkanı Tomislav Karamarko ile Most Genel Başkanı Bozo Petrov arasındaki şahsi ilişkilerin hükümeti için ağır bir yük olduğunu söyledi.

Mevcut hükümetin reform sürecine devam edebilmesi için Karamarko ve Petrov'a istifa etmeleri çağrısında bulunan Başbakan Oreskovic, bu iki ismin istifasının hükümetin ve ülkenin çıkarına olacağını kaydetti.

Kendisinin istifa etmeyeceğini vurgulayan Oreskovic, "Hırvatistan'ın daha iyi olabilmesi için çalışmaya devam edeceğimi söyleyebilirim." ifadelerini kullandı.

Oreskovic, koalisyon ortakları Karamarko ile Petrov arasındaki meselenin hükümet ve devlet için ağır bir yük olduğunu ifade ederek, "Ben kendilerini barıştırmak istedim ancak başarısız oldum. Bu nedenle ikisine de mevcut görevlerinden ayrılmaları çağrısında bulunuyorum." dedi.

"Bedeli buysa öderim"

Mosta Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Petrov da Oreskovic'in istifa çağrısı üzerine yaptığı açıklamada, Başbakan Oreskovic'in neden kendisini "rahatsız edici bir unsur" olarak gösterdiğine anlam veremediğini belirterek, "Vatandaşların ve Tanrı'nın huzurunda temiz olduğumu biliyorum. Eğer devletimiz istikrarlı bir hale gelecek ve Hırvatistan ilerleyecekse Oreskovic'in çağrısını kabul ederim. Bedeli buysa öderim." ifadelerini kullandı.

HDZ Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Karamarko ise hükümetteki görevinden ayrılmayı düşünmediğini vurgulayarak, yaşananların ardından Başbakan Oreskovic'in HDZ'nin güvenini ve desteğini kaybettiğini ifade etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...