Sözde soykırımı kabul eden vekillere tepkiler çığ gibi

Düzenleyen:
Sözde soykırımı kabul eden vekillere tepkiler çığ gibi

GÜNDEM Haberleri

Milletvekili olarak meclise gönderdikleri soydaşlarından yüzyılın ihanetini gören Almanyalı Türkler, “temsilcilerine” ulaşmaya çalıştı, ama başaramadı!..

CİHAT M.YANIK

Almanyalı Türkler, kendilerini Federal Meclis’te temsil eden soydaşlarının sözde Ermeni soykırımına ilişkin yasa tasarısına “evet” demesinin şokunu üzerlerinden atamadı. Aralarında parti lideri ve bakan da bulunan 11 Türkiye kökenli milletvekilinin Ermeni oyunlarına alet olmasının affedilir yanı bulunmadığını kaydeden vatandaşlar, tepkilerini dile getirmek için telefonla sözde temsilcilerine ulaşmaya çalıştı, ama başarılı olamadı. Sosyal medya üzerinden yaşadıkları büyük şoku anlatan Almanyalı Türkler, demokratik tepkilerini dile getirip birkaç laf etmek istediklerini, ancak bunu bile kendilerine çok gördüklerini ifade ettiler. Almanya’da zaten ırkçılık, ayrımcılık ve yabancı düşmanlığı gibi ciddi sorunlarla baş etmeye çalıştıklarını vurgulayan Türkler, sözde Ermeni soykırımının yasal olarak kabul edilmesiyle birlikte daha büyük bir baskının altında kalacaklarını ifade ettiler. Vatandaşlar, 1915 olaylarının tek taraflı değerlendirilmesinin kesinlikle art niyetli olduğunu kaydettiler. 
SEN BARİ YAPMA CEMİLE
Türk toplumundan en büyük tepkiyi çekenlerden birisi de Hıristiyan Demokrat Parti (CDU) Milletvekili Batı Trakya Türkü Cemile Yusuf oldu. Yusuf’un seçim bölgesi olan Hagen’de ikamet eden vatandaşlar, bir Türk olarak Yunanistan’ın her türlü baskısını yaşamış olan Cemile Yusuf’un nasıl olur da Batı Trakya Türk azınlığına sürekli sahip çıkan Türkiye aleyhinde tavır aldığını merak ediyor. Hagen’deki Türk cami cemiyetleri ve STK’larının temsilcileri, normalde kolayca görüşebildikleri Yusuf’a bu defa telefonla ulaşamadıklarını belirterek, Ramazan ayındaki iftar davetlerinde kendisini aralarında görmek istemediklerini, yaşanan bu olayda âdeta sırtlarından hançerlendiklerini söylediler. Batı Trakya Türkleri Eğitim ve Spor Derneği yöneticileri de, Cemile Yusuf’a verdikleri “Yılın En Başarılı Kadını” ödülünü iade etmeye çağırdı. 

İHANETİN İLK 8’İ

1 - Cemile Yusuf: Batı Trakya kökenli, 1978 doğumlu. Hıristiyan Demokratların ilk Müslüman milletvekili olarak tarihe geçti. CDU’nun aynı zamanda Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki Alman Türk Forumu’nun başkan yardımcılığını üstleniyor. 
2 - Aydan Özoğuz: 1958’de Kilis’ten Almanya’ya işçi ailesinin kızı. 1989’da Alman vatandaşı oldu. 2 yıl Türk öğrenci derneği başkanlığı yaptı. Sosyal Demokratların (SPD) ilk Türk kökenli başkan yardımcısı oldu. 2013’te Federal Göç ve Uyum Bakanı oldu. 
3 -Metin Hakverdi: 1969 Hamburg doğumlu. Tanınmış bir hukukçu. Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) göçmen kökenli yüzlerinden. Hamburg’daki seçim bölgesinde doğrudan aday olmuş ve oyların yüzde 40.4’ünü alarak Federal Meclis’e girmişti. 
4 - Mahmut Özdemir: Henüz 26 yaşında. Meclisin en genç isimlerinden. Göçmenlerin yoğun olduğu Duisburg’da dünyaya geldi. Hukuk eğitimi aldı. Öğrenciyken SPD’ye üye oldu. Sendikalarla iç içe oldu. Duisburg 2. bölgede oyların yüzde 43,2’sini aldı.
5 - Gülistan Yüksel: 1962 Adana doğumlu. Kuzey Ren Vestfalya’nın Möncengladbach kentinden aday oldu ve SPD’den Federal Meclis’e girmeyi başardı. Uyum politikaları konusunda yaptığı çalışmalarla biliniyor. Derneklerin yakından tanıdığı bir isim. 
6 - Cansel Kızıltepe: Berlin’de 1975 yılında doğdu. İktisat eğitimi aldı. Alman Sendikalar Birliği ve enstitülerde eğitmen olarak çalıştı. SPD’ye 2005’te katıldı. Milletvekili Ottmar Schreiner’in meclis bürosunda yönetici olarak çalıştı. Kreuzberg 5. sıradan seçildi.
7 - Cem Özdemir: Baba tarafından Çerkez. Tokat Turhallı bir işçi ailesinin oğlu olarak 1965’te Bad Urach’ta doğdu. Ermeni lobi ve kiliseleriyle iç içe oldu. Adı siyasi bir skandala karışmasına rağmen zaman içerisinde Yeşiller eş başkanlığına kadar yükseldi. 
8 - Ekin Deligöz: 1971 Tokat doğumlu. 1979’da ailesiyle birlikte Almanya’ya geldi. Konstanz ve Viyana’da idari bilimler eğitimi aldı. Yeşiller’den 1998’dan bu yana Federal Meclis’te. Tam bir başörtüsü karşıtı. Kapalı kadınları rencide edici sözleri var. 
9 - Özcan Mutlu: 1968 Gümüşhane Kelkit doğumlu. 1973’den beri Almanya’da yaşıyor. Eğitim konularında uzman. Federal Meclis’ten önce Berlin Eyalet Meclisi’nde yine Yeşiller Partisi çatısı altında siyaset yaptı. Irkçılardan zaman zaman tehdit aldı. 
10 - Sevim Dağdelen: 1975 Duisburg doğumlu. Ver.di Sendikası ve aşırı solcu Türklerin DİDF adlı federasyonda görev aldı. Sol Parti’den 3. defa Federal Meclis’e girdi. Türk-Alman Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkan Vekilliği görevini de yürütüyor.
11 - Azize Tank:  1950 Ayvalık doğumlu. 1972’de İstanbul’dan Almanya’ya göç etti. Kız ve kadın dernekleri kurdu. Sosyal danışmanlık yaptı, Berlin’de bir ilçesinin yabancılar danışmanlığına atandı. Daha sonra Sol Parti’den Federal Meclis’e girmeyi başardı. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...