Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Haşdi Şabi'nin işlediği suçlar çok kötü bir mesaj taşıyor'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Haşdi Şabi'nin işlediği suçlar çok kötü bir mesaj taşıyor'

DÜNYA Haberleri  / AA

Eski Musul Valisi Nuceyfi, "Haşdi Şabi tarafından işlenen suçlar, çok kötü bir mesaj taşıyor. Verilen mesajda DAEŞ sonrası Irak'ta Sünniler için istikrar ve barışın gelmeyeceğini işaret ediyor." dedi.

Eski Musul Valisi ve Haşdi Vatani (Sünni güçler) Komutanı Esil Nuceyfi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Felluce'de mahsur kalan sivillerin durumu ve Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi'nin işlediği suçların terörle mücadele üzerindeki etkisini değerlendirdi.

Terör örgütü DAEŞ'in elindeki Felluce'den kaçmaya çalışan sivillerin, Haşdi Şabi unsurlarının kötü uygulamalarına maruz kaldığını söyleyen Nuceyfi, "Kentte mahsur kalan sivillere yönelik Haşdi Şabi tarafından işlenen suçlar, çok kötü bir mesaj taşıyor. Verilen mesajda DAEŞ sonrası Irak'ta Sünniler için istikrar ve barışın gelmeyeceğini işaret ediyor. Aynı zamanda sürekli DAEŞ ile bağlantıları oldukları gerekçesiyle suçlanıp, hak ihlallerine maruz kalacakları hissini güçlendiriyor." diye konuştu.

Kentin geri alınması için başlatılan askeri operasyondan sorumlu kişinin Irak Başbakanı Haydar el-İbadi olduğunu hatırlatan Nuceyfi, "Kurtarma operasyonunun başladığı gece Başbakan tüm sorumluluğu üstlendiğini beyan etti. Söz konusu operasyonda meydana gelecek tüm insan hakları ihlalleri ve diğer suçlardan sorumlu tutulacak kişilerden birisi de kendisidir." görüşünü dile getirdi.

"DAEŞ'ten daha radikal bir grubun ortaya çıkması yüksek bir ihtimaldir"

Nuceyfi, Irak'taki Sünnilerin uzun bir dönem yalnız ve çaresiz bırakıldığını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Irak'taki Sünniler, uzun bir dönem yalnız, çaresiz ve tek başına bırakıldı. DAEŞ, Sünnilerin bu durumundan çok iyi bir şekilde faydalandı. Dünyanın aynı felaketlerle karşı karşıya kalmaması için önceki politikasından vazgeçmesi gerekiyor. Aksi takdirde ilerleyen süreçte DAEŞ'ten daha radikal bir grubun ortaya çıkması yüksek bir ihtimaldir."

Sivillere yönelik ihlallerin Musul'u kurtarma operasyonunu da etkileyeceğini söyleyen Nuceyfi, Kasım Süleymani'nin resmi olarak İran hükümetini dahi temsil etmediğini kaydetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...