HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Binali Yıldırım'dan İsrail maslahatgüzarına iftar daveti

Düzenleyen: /
Binali Yıldırım'dan İsrail maslahatgüzarına iftar daveti
Türkiye İsrail, Türkiye İsrail Anlaşması, , Haber

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Binali Yıldırım'ın bu akşam Çankaya Köşkü'nde Büyükelçilere vereceği iftar yemeğine İsrail Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Amira Oron da katılacak.

Türkiye ile İsrail'in ilişkilerin normalleştirilmesi konusunda vardığı anlaşmanın ardından önemli bir gelişme daha yaşandı. Başbakan Binali Yıldırım'ın bugün Ankara'da büyükelçilere vereceği iftar programına İsrail Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Amira Oron da davet edildi.
Oron'un davete olumlu yanıt verdiği öğrenildi.

NETANYAHU: MUAZZAM ETKİLERİ OLACAK

Öte yandan Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi için anlaşmaya varılmasının ardından her iki ülkeden de önemli açıklama ve hamleler geliyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Türkiye ile varılan anlaşmanın İsrail ekonomisi üzerinde "muazzam etkileri" olacağını söyledi.

6 YILDIR İLİŞKİLER BOZUKTU

Gazze'ye yardım götürmek üzere yola çıkan Mavi Marmara gemisine İsrail tarafından 31 Mayıs 2010'da yapılan ve 10 kişinin ölümüne neden olan baskınla bozulan iki ülke ilişkileri, dün Roma'da varılan uzlaşmayla altı yıl aradan sonra yeniden rayına giriyor.

İsrail ile Türkiye arasında ilişkilerin normalleştirilmesi için üç yıldır süren görüşmelerde dün sonuca ulaşılmıştı. Daha önce mart ve nisan aylarında Londra ve Cenevre'de buluşan Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile İsrail Başbakanı Netenyahu'nun özel temsilcisi Joseph Ciechanover dün öğleden sonra uzlaşma metnine son şeklini vermek için bu kez İtalya'nın başkenti Roma'da bir araya geldi. Akşam saat 21.00'de tarafların uzlaşmaya vardığı bilgisine ulaşıldı. Türk ve İsrailli kaynaklar anlaşmaya varıldığını doğruladı.

Üst düzey bir Türk yetkilinin yaptığı açıklamada, "İsrail, Mavi Marmara saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine tazminat ödemeyi ve Türkiye'nin Gazze'deki insani duruma müdahalesini kabul etti" dedi.

EŞZAMANLI AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Anlaşmayla ilgili açıklamayı bugün iki ülke başbakanının eşzamanlı olarak yapması bekleniyor. Başbakan Binali Yıldırım bugün saat 13.00'te Çankaya Köşkü'nde anlaşmayla ilgili açıklama yapacak. Netanyahu'nun da bugün Yıldırım'la aynı saatlerde açıklama yapması planlanıyor.

İFTAR DAVETİ

Öte yandan Başbakan Binali Yıldırım'ın bu akşam Çankaya Köşkü'nde büyükelçilere vereceği iftar yemeğine İsrail Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Amira Oron da davet edildi. Oron'un bu davete olumlu yanıt verdiği öğrenildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...