Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: ABD büyük bedel öder

Düzenleyen:
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: ABD büyük bedel öder

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Musul operasyonunda şu ana kadar Türkiye'nin tezleri dışında bir şey olmadı. Bunu ABD de biliyor, ABD kararsızlıklarını ortadan kaldırmalı yoksa büyük bedel öder" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Türkiye'nin Başika'daki varlığı tesadüfen ortaya çıkmış değildir. Tamamen meşrudur. Musul operasyonunda şu ana kadar Türkiye'nin tezleri dışında bir şey olmadı.Önünde sonunda bölgedeki bütün denklemlerde Türkiye olacaktır. Bunu ABD de biliyor, Rusya da biliyor. ABD kararsızlıklarını ortadan kaldırmalı yoksa büyük bedel öder" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, TRT Haber canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kurtulmuş'un konuşmasından satır başları şöyle:

Türkiye'nin Başika'daki varlığı tesadüfen ortaya çıkmış değildir. Tamamen meşrudur. Başika ile ilgili tüm tedbirler alınmıştır, askerlerimizin güvenliği sağlanacaktır.

Musul operasyonunda şu ana kadar Türkiye'nin tezleri dışında bir şey olmadı.

"ABD BÜYÜK BEDEL ÖDER"

Türkiye'nin Musul'da söz sahibi olmasından birileri rahatsız oluyor. Eninde sonunda bölgedeki bütün denklemlerde Türkiye olacaktır. Bunu ABD de biliyor, Rusya da biliyor. ABD kararsızlıklarını ortadan kaldırmalı yoksa büyük bedel öder.

Bağdat Irak'ın en önemli şehrini (Musul'u) tek kurşun atmadan terör örgütüne teslim etmiştir. Irak hükümeti önce buna cevap versin.

"MÜDAHALEDEN ÇEKİNMEYİZ"

Şu ana kadar Musul'da bizim istediğimizin dışında bir şey yürümüyor. Türkiye'yi tehdit eden bir durum olursa müdahaleden çekinmeyiz. Uluslararası camia Musul'daki yapının korunması için çabalamalı.

Yenikapı ruhunun içinin boşaltılmaması için gayret edeceğiz.

BAŞKANLIK SİSTEMİ VE YENİ ANAYASA

Erken seçimin gündemde olmadığını söyleyen Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Yürütmenin tek elden yürütülmesi ve hızlı karar alınması önceliğimiz. Başkanlık sistemi parlamenter sistemin alternatifi değildir. Orada da parlamento olacaktır. Teklifimizi en kısa zamanda açıklayacağız. Referandum yapılırsa halkın destek vereceğini düşünüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız anayasal sınırlar içinde hareket ediyor."

FETÖ İLE MÜCADELE

"Haksız ithamla karşılaşanlar tekrar KHK'larla görevlerine iade edilecek. O gece TBMM'yi bir kişi bombaladı. O bir kişinin arkasında binlercesinin iradesi var. FETÖ ile ilgili, iltisaklı herkesten hesap sorulacak."

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...