PKK yanlısı AP milletvekili ile HDP'den ortak basın toplantısı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
PKK yanlısı AP milletvekili ile HDP'den ortak basın toplantısı

DÜNYA Haberleri  / AA

PKK yanlısı açıklamalarıyla dikkat çeken Fransız Sol Cephe Partisi Milletvekili ve AP Kürt Dostluk Grubu Eş Başkanı Marie-Christine Vergiat, AP'de HDP ile ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Geçtiğimiz yıllarda PKK yanlısı açıklamalarıyla dikkat çeken Fransız Sol Cephe Partisi Milletvekili ve Avrupa Parlamentosu (AP) Kürt Dostluk Grubu Eş Başkanı Marie-Christine Vergiat, AP'de HDP ile ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Geçen şubat ayında PKK'nın Avrupa Birliği (AB) terör örgütü listesinden çıkartılması için imza kampanyası girişiminde bulunan Fransız parlamenter, HDP'nin Avrupa temsilcisi Eyüp Doru ve HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'yü AP'nin Brüksel'deki binasında ağırlayacak.

"Türkiye'de HDP eş başkanları ve milletvekillerinin tutuklanması" başlıklı toplantıya konuşmacı olarak katılacak Doru hakkında terör faaliyetleri sebebiyle yakalama emri bulunuyor. Türkiye'nin Interpol aracılığıyla 2007'de çıkardığı yakalama emrinin ardından 2009'da İspanyol polisi tarafından tutuklanan Doru, sonra Türkiye'ye iade edilmemişti.

Fransa'da açıkça PKK'yı destekleyen tek siyasi oluşum

PKK'nın işleyiş modelinden esinlenerek 1999'da kurulan Kürdistan Ulusal Kongresinde (KNK) de görev alan Doru, Fransa'da siyasi mülteci statüsüyle ikamet ediyor. Fransız medyasına sık sık Türkiye aleyhinde açıklamalarda bulunan Doru, Fransız milletvekili Vergiat aracılığıyla AP'de birçok etkinliğe davet ediliyor. 

Vergiat'ın üyesi olduğu Sol Cephe Partisi, Fransa'da açıkça PKK'yı destekleyen tek siyasi oluşum olma özelliği taşıyor. PKK'nın AB ve Fransa terör listesinden çıkartılması için birçok kez çağrıda bulunan parti lideri Jean-Luc Melenchon, geçen hafta sonu HDP'ye düzenlen operasyon sonrası PKK yanlıları tarafından Paris'te düzenlenen protestoya katılmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...