Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Amerikalı Müslümanlardan Trump’a 'imalı' teşekkür

Amerikalı Müslümanlardan Trump’a 'imalı' teşekkür

DÜNYA Haberleri

USCMO Genel Sekreteri Cemal, "Amerikan toplumunda İslam sempatisi oluşmasına neden olduğu için Trump’a teşekkür ederim” dedi.

Müslüman Organizasyonları Konseyi (USCMO) Genel Sekreteri Usame Cemal, “olumsuz” değerlendirmelerde bulunarak ABD’deki Müslümanların başkanlık seçimine daha aktif şekilde hazırlanmalarını ve Amerikalılar arasında İslam’a yönelik sempati oluşmasını sağladığı için Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump’a teşekkür etti.

Cemal, oyunu kullandığı Chicago’daki Universal Lisesi’nde AA muhabirine seçimlere ilişkin değerlendirmede bulundu.

ABD’de kayıtlı 1 milyon Müslüman seçmen hedefine ulaştıklarını belirten Cemal, “Bu seçimler, ABD için olduğu kadar Müslüman toplumu için de çok önemliydi. Seçim öncesi süreçte çok aktif çalışan ABD’deki Müslüman toplumu, tartışmasız bu seçimin galibi olmuştur. Bu seçimler Müslümanların zaferidir.” dedi.

Müslümanların seçmen kaydı ve oy kullanma konusunda hassas davrandıklarının altını çizen Cemal, “Müslümanların oyları, özellikle Ohio, Florida, Michigan, Virginia, Pensilvanya ve North Carolina gibi çekişmeli eyaletlerde belirleyici rol oynadı.” ifadelerini kullandı.

ABD’de yaşayan Müslümanların benimsedikleri aktif tutumla Trump’ın nefret içerikli yaklaşımına seviyeli bir cevap verdiklerini kaydeden Cemal, “Sayın Trump’ın nefret dolu olumsuz açıklamaları, Amerikalılar arasında ABD’de yaşayan Müslümanlar için bir sempati ve destek oluşmasına yol açmıştır. Trump’ın açıklamaları, ayrıca Müslümanların seçimlere daha aktif hazırlanmasına da neden olmuştur. Müslüman toplumunun organize biçimde, daha aktif hareket etmesine neden olduğu ve Amerikan toplumunda İslam sempatisi oluşmasını sağladığı için Trump’a teşekkür ederim.” diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...