Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Suudi Arabistan'a balistik füzeli saldırı!

Düzenleyen:
Suudi Arabistan'a balistik füzeli saldırı!

DÜNYA Haberleri

Yemen topraklarından Suudi Arabistan'a atılan balistik füzenin ülkenin savunma sistemleri tarafından imha edildiği bildirildi.

Yemen topraklarından Suudi Arabistan'ın Hamis Muşeytkentine yönelik balistik füze saldırısı düzenlendiği bildirildi.Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon güçleri komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, akşam saatlerinde Yemen topraklarından Hamis Muşeyt kentine yönelik balistik füze saldırısı yapıldığı belirtildi.Balistik füzenin Suudi Arabistan hava savunma sistemi tarafından havada imha edildiği kaydedilen açıklamada, olayda herhangi bir kaybın yaşanmadığı ifade edildi.

Rampalar imha edildi

Açıklamada, füze saldırısı sonrası Yemen'deki füze rampalarının imha edildiği bildirildi. Yemen'de meşru yönetime darbe yapan ve Eylül 2014'ten beri başta başkent Sana olmak üzere bazı bölgeleri kontrolü altında tutan Husilere, Mart2015'ten bu yana Yemen hükümetinin talebi doğrultusunda Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon ülkeleri saldırılar düzenliyor.Ülkede halen başkent Sana ve diğer bazı kentleri kontrolünde bulunduran ve İran tarafından desteklendiği iddia edilen Husiler, Suudi Arabistan'ın Yemen sınırındaki Necran ve Cazan kentlerine katyuşa füzeleri, diğerşehirlere ise balistik füzelerle sık sık saldırıyor. Söz konusu saldırıların çoğunlukla hava savunma sistemleri tarafından engellenmesine rağmen, sınır kentleri Necran ve Cazan'a yönelik katyuşa saldırılarında mal ve can kayıpları yaşanıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...