Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Halep'te halk güvenli semtlere göç ediyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Halep'te halk güvenli semtlere göç ediyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye'de Esed rejimi ve Şii milislerin yoğun saldırısı altındaki Halepliler, muhaliflerin kontrolünde bulunan güvenli semtlere göç ediyor.

Halep'teki sivil savunma yetkilisi Babiris Meşal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Son 3 gündür 50 binden fazla sivil, muhaliflerin kontrolünde olan ve yoğun biçimde bombalanan Tarik el Bab, Şear, Cezmetli, Müyesser, Eski Halep, Bustan el Kasr, Seyf el Devle, Selahaddin ve Sükkeri semtlerine göç etti." dedi.

Göçün sürdüğünü kaydeden Meşal, sivillerin harabeye dönmüş sokaklardan yürüyerek, bisiklet, at arabası ve tekerlekli sandalye kullanarak göç ettiğini bildirdi.

"98 gündür yardım ulaşmadı"

4 Eylül'den beri Haleplilerin kuşatma altında yaşadığını belirten Meşal, "Halep 98 gündür yakacak ve temel gıda malzemesinden mahrum olarak yaşıyor. Geçen cumartesi itibariyle hizmet veren yalnızca 3 fırın vardı. Ancak o fırınlar 5 gündür, hava saldırıları ve un sıkıntısı nedeniyle çalışmıyor." dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Ekim ayında yaptığı açıklamada, 7 Temmuz'dan bu yana Halep'in doğusuna hiçbir BM konvoyunun giremediğini söylemişti.

Rejim, BM'nin abluka bölgelerine ulaştırmak istediği yardımları onaylarken, Halep'in doğusunu bunun dışında bırakıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...