Avrupa'da ikinci hakem skandalı, katil thomson!

Düzenleyen:
Avrupa'da ikinci hakem skandalı, katil thomson!

SPOR Haberleri

Maçın İskoç düdüğü geçen sezon Fenerbahçe’yi kesip doğrayan Hırvat meslektaşını aratmadı

Beşiktaş’a dünkü Dinamo Kiev maçının üç ihtimalli sonucundan ikisi de yetebilirdi. Kazanması durumunda diğer maça bakması bile gerekmeyen Kartal’ın beraberlik dahi işine yarayabilirdi. Fakat sahada bir hakem vardı ki siyah-beyazlı temsilcimizin tarihi gecesine kan doğradı. dk.29... Temsilcimiz 1-0 geride ama maçta ipleri eline almış. Sağlı sollu ataklarla pozisyonlar bulmaya başlamış, golü kovalıyor. 29. dakikadaki ceza sahamıza gelen uzun topa rakip oyuncu Derlis Gonzalez’le koşturan Andreas Beck Kiev’li futbolcunun darbesiyle yerde kalıyor. Ardından maçın İskoç hakemi Craig Thomson o inanılmaz kararı veriyor: Penaltı ve Beck’e kırmızı kart... Şenol Güneş ve yedek oyuncuların çıldırması, 4. hakeme itirazları bir şey değiştirmiyor. Penaltıdan golü bulan Dinamo ardından ilk golde de hata yapan Tosic’in ikinci büyük hatasında skoru üçlüyor ve 10 kişi olan temsilcimiz maçtan kopuyor... 

Bu filmi hatırlıyoruz
Beşiktaş’a geçen sezonki Braga maçında verdiği kararlarla F.Bahçe’nin Avrupa’da yolunu kesen Ivan Bebek’in yeni versiyonu Thomson’la kelimenin tam anlamıyla yazık oldu. Hatırlanacağı gibi UEFA Avrupa Ligi 3. tur ilk maçına Portekiz ekibini içeride 1-0 yenen F.Bahçe rövanşta Hırvat hakemin zulmüne uğramıştı. Bebek o maçta tıpkı Thomson’un yaptığı gibi bir penaltı uydurmuş ve Mehmet Topal’ı oyundan haksız şekilde atarak temsilcimizin elenmesine zemin hazırlamıştı. Bebek, daha sonra Alper ve Volkan Şen’i oyundan atarak Fener’i adeta katletmişti.

Daha önce de yapmıştı
Craig Thomson ülkesinde de 2014-2015 sezonunda yönettiği Celtic-Dundee United mücadelesinde Calum Butcher ile Virgil Van Dijk arasındaki pozisyonda alakası olmayan futbolcuya gösterdiği kırmızı kartla büyük bir skandala imza atmış daha sonra özür dilemişti.

Büyükelçi bile dayanamadı
İngiltere’nin Türkiye Büyükelçisi Richard Moore da Kiev’deki İskoç skandalına kayıtsız kalmadı. Genellikle hakemlerden yana şikayet etmediğini belirten İngiliz konsolos, Twitter hesabından “Genellikle hakemleri şikayet etmiyorum ama bu akşam...” şeklinde bir tweet attı. Moore’un vatandaşı sayılabilecek Craig Thomson’a yaptığı bu tarafsız eleştiri Beşiktaşlı taraftarlardan da büyük destek gördü.
Avrupa'da ikinci hakem skandalı, katil thomson!
İşte o an...
Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki bütün emeklerinin İskoç düdük (!) tarafından çalındığı an...

BECK: İnanılmaz
Penaltı pozisyonunu anlatan Andreas Beck, “Çok üzgün ve kızgınım. Kariyerim boyunca hakemler hakkında konuşmadım, bu akşam konuşacağım. İnanılmaz gerçekten. Rakip bana omuz vurdu ve düştüm. Yerden kalktığımda penaltı ve kırmızı kartı ben gördüm, inanamıyorum” dedi. 

Rebrov: Haksızlık yok!
D.Kiev çalıştırıcısı Serhiy Rebrov, “Beşiktaş mücadeleyi kaybetmeyi hak etmedi. Daha önceki maçlarımızı da kazanabilirdik” derken, “Kırmızı kart oldu. Ben adaletsizlik olduğunu görmedim. Hakemin karşılaşmada haksızlık yaptığını düşünmüyorum” diye konuştu.

Bayrak yaktılar
Ukrayna’da dün maç öncesi ve içinde olaylar bitmek bilmedi. Yeterli güvenliğin sağlanamadığı karşılaşmada Dinamo Kiev’li fanatikler tribünde Beşiktaş bayrağı yaktı. Bu arada oturdukları koltukları söken taraftarlar Beşiktaşlı seyircilerin bulunduğu tribünlere doğru fırlattı.

20 milyon lira uçtu
Beşiktaş, gruplara kaldığı için 12.7, grup performansıyla 3.5 ve havuz payı olarak 17.8 milyon avro olmak üzere Şampiyonlar Ligi’nden toplam 34 milyon avro gelir elde etti. Dünkü hakem katliamıyla birlikte ise 5.5 milyon avroluk (20 milyon lira) tur priminden oldu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...