TCG Nusret gemisi ziyarete açılacak

Düzenleyen:
TCG Nusret gemisi ziyarete açılacak

GÜNDEM Haberleri

TCG Nusret gemisi, 10-13 Aralık'ta, Donanma Komutanlığı Gölcük Deniz Ana Üssü'nde vatandaşların ziyaretine açılacak.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin vatandaşlara, özellikle gençlere bilimsel veriler ışığında aktarılmasını sağlamak amacıyla Gölcük Tersanesi Komutanlığında aslına sadık kalınarak yeniden inşa edilen, 11 Şubat 2011'de Türk bayrağı çekilerek Deniz Kuvvetleri Komutanlığı emrine verilen TCG Nusret'i vatandaşlar ve öğrenciler, 10-13 Aralık'ta poyraz limanında gezme fırsat bulacak. TGC Nusret gemisi, 10-13 Aralık'ta 10.00-12.00 ve 14.00-16.00 saatlerinde ziyaret edilebilecek. Girişler, Atatürk Kalkınma Vakfı Kız Meslek Lisesi yanındaki kapıdan yapılacak.
Ziyaretçiler, öncelikle gemi ve Çanakkale Deniz Savaşları hakkında bilgilendirilecek. Daha sonra Çanakkale Deniz Savaşları hakkında canlı anlatım ve video sunumları gerçekleştirilecek.
Gemide tarihe yolculuk yapacak ziyaretçiler, 1915'li yıllardaki Nusret gemisinin subay, astsubay ve erlerinin yaşam mahallerini görme fırsatı bulacak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...