Başbakan Binali Yıldırım, Türk-Tatar İş Forumu'nda konuştu

Düzenleyen:
Başbakan Binali Yıldırım, Türk-Tatar İş Forumu'nda konuştu

GÜNDEM Haberleri

Rusya Federasyonu temasları çerçevesinde Tataristan'da bulunan Başbakan Binali Yıldırım, Türk-Tatar İş Forumu'nda konuştu. Başbakan Yıldırım, "Temennimiz ticaretin önündeki malların ve insanların rahatça dolaşmasının önündeki engellerin kaldırılmasıdır. 2017 yılında en fazla yoğunlacağımız konu, insanların serbestçe dolaşması" dedi.

Türk-Tatar İş Forumu'nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Dostlukları artıracağız, daha çok ticaret, daha çok ilişki dostluk demektir" dedi. Rusya ziyaretinin, geçtiğimiz Ağustos ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin'in bir araya gelmelerinin ardından kararlaştırıldığına dikkat çeken Başbakan Yıldırım, "Temennimiz ticaretin önündeki malların ve insanların rahatça dolaşmasının önündeki engellerin kaldırılmasıdır. 2017 yılında en fazla yoğunlacağımız konu, insanların serbestçe dolaşması" şeklinde konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım konuşmasında şunları kaydetti:

Şüphesiz Türkiye - Rusya ilişkilerinin yeniden düzelmesiyle beraber Tataristan'da da yatırımlar artacak. Geçtiğimiz 2014 yılında 510 milyonun üzerine çıkan ticaret azaldı. Yatırımcılara gereken ortam Tataristan'da sağlanıyor. Özellikle enerji başta olmak üzere alt yapıda Rusya ile öndemli projeler gerçekleştiriyoruz. Bu projelerin içinde Tataristan'da yer alabilir. Tataristan'ın gelişmiş olması ilişkilerimiz açısından öneme sahip. Türk yatırımcılarının burada olması yetmez, Tatar şirketlerini de Türkiye'ye bekliyoruz.

2017'DE EN FAZLA KAFA YORACAĞIMIZ KONU...

Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Putin geçtiğimiz Ağustos ayında bir araya gelerek anlaştılar ve bunun üzerine bu ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Dünkü ziyaretimizde önemli fırsatlar olduğunu müşahade etme imkanımız oldu. O kararlardan başlıcaları tarifsiz uçuşların yapılması. Misafirlerimizin sayısını artırmak için yakıt desteğimiz devam edeceğiz. Gıda üzerinde yasaklamalar kalktı. Beklentimizi ilettik, temennimiz ticaretin önündeki malların ve insanların rahatça dolaşmasının önündeki engellerin kaldırılmasıdır. 2017 yılında en fazla yoğunlacağımız konu, insanların serbestçe dolaşması. İş birliğimizi birçok konuda artırarak sürdüreceğiz. 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...