Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Brüksel'de Halep protestosu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Brüksel'de Halep protestosu

DÜNYA Haberleri  / AA

Belçika'nın başkenti Brüksel'de, Suriye rejimi ve Rusya'nın Halep'teki saldırıları protesto edildi.

Brüksel'de AB Komisyonu ve AB Konseyinin binaları yakınındaki Schuman Meydanı'nda düzenlenen gösteriye yaklaşık 100 protestocu katıldı. "Halep kanıyor" yazılı dövizlerin taşındığı gösteride, Esed, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney ve Hizbullah lideri Hasan Nasrallah aleyhine sloganlar atıldı. Ölümlere dikkat çeken göstericiler, AB ülkeleri ve uluslarası toplumdan Halep'teki katliamı durdurmalarını istedi.

Göstericilerden Halil Sabir, Suriye halkıyla beraber olduklarını belirterek, "Sizinleyiz ve bu mücrimler Putin, Esed, İran ve Hizbullah'ın vahşeti sona erene kadar da öyle de olmayı sürdüreceğiz." dedi.

Halep'teki son saldırılarda yüzlerce sivil hayatını kaybederken, ateşkes çağrıları rejim tarafından reddedilmişti.

Ekim ayında yapılan zirvede, AB ülkelerinin liderleri, Suriye ve Rusya'yı saldırılarından dolayı kınasa da İtalya'nın itirazı nedeniyle Moskova'ya karşı herhangi bir yaptırım kararı alamamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...