Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dünya basını terör saldırısını böyle gördü

Düzenleyen:
Dünya basını terör saldırısını böyle gördü

DÜNYA Haberleri

İstanbul'da düzenlenen ve 27'si polis 29 kişinin şehit olduğu, 166 kişinin yaralandığı hain terör saldırısı dünya basınında yer buldu.

REUTERS

Reuters haber ajansı, patlamaların duyulduğu andan itibaren gelişmeleri dünyaya son dakika olarak duyurdu.

BBC

İngiliz yayın kuruluşu BBC, "Türkiye'nin en büyük şehri İstanbul'un kalbindeki futbol stadyumunda iki patlama gerçekleşti, 29 kişi hayatını kaybetti, 166 kişi yaralandı." ifadelerini kullandı.
Haberde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın saldırının ardından yaptığı açıklamaya yer verildi.

CNN

ABD'nin yayın kuruluşu CNN, manşetten gördüğü haberde 'Terörün en çirkin yüzü' başlığını kullandı.
Haberde, İstanbul'daki iki bombalı saldırıda çoğunluğu polis 29 kişinin hayatını kaybettiği, 166 kişinin yaralandığı belirtildi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarına yer verildi. Haberde görgü tanıklarının ifadelerine de yer verildi.

INDEPENDENT

Independent'ın manşetten gördüğü haberde "İstanbul'daki terör saldırılarında 29 kişi öldü, 100'den fazla kişi yaralandı" denildi. Haberde, "Ölenlerin çoğunluğunun stadyumda çalışan polisler olduğu bildirilirken, görgü tanıkları 'cehennem gibiydi' dedi" ifadeleri yer aldı.

GUARDIAN

"Cehennem gibiydi" başlığını kullanan Guardian, "Türkiye'nin en büyük takımlarından ikisinin arasındaki maçtan birkaç saat sonra stadyumun dışında meydana gelen ve polisi hedef alan saldırıların ardından 10 kişi gözaltına alındı" dedi.

THE WASHINGTON POST

"İstanbul futbol stadyumunun dışında gerçekleşen çifte saldırıda onlarca insan hayatını kaybetti" ifadelerini kullanan The Washington Post, polisi hedef alan saldırıların maçın bitiminden kısa bir süre sonra düzenlendiğini bildirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...