Terörü övenlerden hesap sorulacak, alçaklara gözaltı!

Düzenleyen:
Terörü övenlerden hesap sorulacak, alçaklara gözaltı!

GÜNDEM Haberleri

Beşiktaş’taki hain saldırının ardından sosyal paylaşım sitelerinden terör örgütlerini övücü ve milletin acısıyla dalga geçen mesajlar paylaşan 235 kişi yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terör ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Beşiktaş’taki hain terör saldırısı sonrasında, sosyal medyada terör örgütü lehine propaganda yaptığı belirlenen şüphelilere yönelik de çalışma başlattı. İhbarları da değerlendiren ekipler, sosyal medyada terör örgütü lehine paylaşımlarda bulunan 235 kişiyi gözaltına aldı. İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “PKK/KCK terör örgütüne yönelik olarak, 11 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, terör örgütü adına faaliyetlerde bulunduğu ve sosyal medya üzerinden terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen toplam 235 kişi gözaltına alınmıştır” denildi.

“OH OLSUN” DEMİŞTİ!..
İstanbul’da polisleri hedef alan hain saldırı sonrası adeta kutlama yapanlardan biri de Berfin K. isimli Twitter kullanıcısı oldu. “Çevik kuvvete olmuş, oh olsun size” şeklinde paylaşımda bulunan Berfin K’nın Otogar’da yakalandığı belirtildi. Sosyal medyadan gelen büyük tepkiler sonrası önce Tweetini silen Berfin K., daha sonra @berfnk... isimli hesabını kapatmıştı.
Twitter’de Utku D. isimli kullanıcı dünkü patlama sonrası attığı Tweetle sosyal medyada tepki çekmişti. Utku D’nin de gözaltına alınanlar arasında olduğu belirtildi. 
Sosyal medyadaki hesabında kendisini “sosyal medya danışmanı, yazar ve CHP 2014 İstanbul Yerel Seçim Kampanyası Sosyal Medya Direktörü” olarak tanıtan Mücahit Avcı da gözaltına alındı.
Sosyal medyada terör örgütü propagandası yapanlara ilişkin ihbarların Emniyet Genel Müdürlüğünün “www.egm.gov.tr” adresindeki online ihbar bölümünden ya da Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının “siber@egm.gov.tr” mail adresinden yapılabileceği belirtildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...