Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye ve Rusya ateşkes için buluşuyor!

Düzenleyen:
Türkiye ve Rusya ateşkes için buluşuyor!

GÜNDEM Haberleri

Türkiye ve Rus yetkililer yarın Halep'i görüşmek üzere olağanüstü bir şekilde bir araya gelme kararı aldı.

Suriye rejiminin operasyon başlattığı Halep'te yaşanan insanlık dramı dünyanın gündeminde. Türkiye, İran, ABD, Almanya, Katar ve AB konuyla ilgili bir girişimde bulundu. Taraflar, Halep'te dar bir alana sıkışan muhaliflerin tahliyesi için güvenli bir koridor ve ateşkesi masaya yatıracak.

GÖRÜŞMELERE MİT DE KATILACAK

Türk ve Rus yetkililer yarın Halep için bir araya geleceği görüşmelere, MİT ve Dışişleri yetkilileri de katılacak. Türkiye, İran, ABD, Almanya, Katar ve AB Halep için girişimde bulundu.

ONLARCA SİVİL KURŞUNA DİZİLDİ

Savaşın bitmesinin an meselesi olduğu Halep'te, Birleşmiş Milletler sivilleri hedef alan katliam nedeniyle alarma geçti. Rejimin muhaliflerle bağlantılı oldukları iddiasıyla onlarca sivili kurşuna dizdiği bildiriliyor. 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: HERKES SUSSA BİZ SUSMAYACAĞIZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Çek mevkidaşıyla düzenlediği ortak basın toplantısında Halep'teki son gelişmeleri ve AB-Türkiye ilişkilerini değerlendirdi.  Bakan Çavuşoğlu, Türkiye ve Rusya arasında yarın gerçekleştirilecek görüşme konusunda gelen soruya,  "Halep'te ve Suriye'de zulmün, katliamların durması için yoğun çaba sarf ediyoruz. Hem Suriye'yle yakından ilgilenen tüm ülkelerle, diğer aktör ülkelerle, İran ve Rusya başta olmak üzere, Körfez ülkeleriyle buradaki zulmün durması, ateşkesin sağlanması, insani yardımların ulaştırılması ve siyasi çözüme geçilmesi için çok gayret sarf ediyoruz. Ama maalesef birçok ülkenin samimi olmadığını gördük. Ateşkes sözü vermesine rağmen Halep'i zalimce bombalamaya devam ettiklerini gördük. Sivil halkın boşaltılması için ateşkesin sağlanması lazım. Vahşetin, en acımasız insanlık tarihinin en acımasız boyutunu görüyoruz Halep'te. Herkes sussa biz susmayacağız.Yarın yapılacak görüşme özel, spesifik bir görüşme değil, biz Rusya ve diğer ülkelerle hep görüşüyoruz.
" şeklinde cevap verdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...