ULAK’ın ismi yetti, yabancı fiyat kırdı

Düzenleyen:
ULAK’ın ismi yetti, yabancı fiyat kırdı

Ekonomi Haberleri

NETAŞ Kamu, Savunma ve Telekom Sektörü Genel Müdür Yardımcısı Öner Tekin, yerli baz istasyonu ULAK’ın adını duyan yabancı firmaların fiyatlarda ciddi anlamda indirime gittiğini söyledi.

OSMAN ÇOBANOĞLU ANKARA- Kırsal alanlara 4,5G hizmeti götürülmesi için başlatılan yeni çalışmada Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’ın yerli baz istasyonu açıklamaları dikkat çekmişti. ULAK Projesi kapsamında yürütülen yerli baz istasyonu çalışmasının mimarlarından NETAŞ’ın yetkilileri söz konusu istasyonlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. NETAŞ Kamu, Savunma ve Telekom Sektörü Genel Müdür Yardımcısı Öner Tekin, “Ürünün yerli olması, Türkiye’nin ihtiyacı olan özelliklerin onun üzerine konması anlamında çok büyük bir avantaj. Fiyat noktasına geldiğimizde esasında rekabetçi bir fiyatı olan ürün haline geldi. Tabii ki yabancı üreticiler bu konuda çok ciddi indirimler de yapmaya başladılar Türkiye’ye. ULAK daha birkaç yıl önce konuşulmaya başlandığından itibaren, daha doğrusu ürünün çıktığı anlaşıldıktan itibaren çok ciddi anlamda ithal edilen ürünlerde bir indirim sağladı. Daha şebekeye girmeden Türkiye’ye fayda sağlamaya başladı. Şebekeye girdikten sonra hedefimiz bunu hem Türkiye’nin döviz açığı anlamında yurt dışına çok fazla döviz çıkışını engellemek, hem de aynı zamanda bunu ihraç ederek Türkiye’ye döviz kazandırmak. Pazar zaten çok büyük. Hedefimiz milyar dolarların üstünde memlekete fayda sağlamak” diye konuştu.

ULAK projesinin önemine değinen Tekin, “ULAK projesi Türkiye’yi aslında dünyanın sayılı 5 ülkesi arasına sokmuş bir proje. O da yerli baz istasyonu projesi. Onun testleri de şu anda operatörlerde başladı. Şile’de sahaya deneme amaçlı çıktı” ifadelerini kullandı. Projede hedeflerini açıklayan Tekin, “Dönemin Ulaştırma bakanı, Başbakanımız Binali Yıldırım’ın start vermesiyle aslında hayata geçmiş bir projedir. İnşallah bunu da hem önce kendi şebekemizde göreceğiz, hayata geçireceğiz hem de bölgedeki ülkelerde sonra da inşallah dünyada ürünlerimizi göreceğiz” diye konuştu.

5 milyar dolarlık tasarruf
Firmalarının şimdiye kadar yaptıkları çalışmalarla ülkeye önemli bir döviz tasarrufu sağladığını söyleyen Tekin, “NETAŞ, yerli ürettiği telekom ekipmanları ile hem ithalatın azaltılması hem de ihracat anlamında 5 milyar dolara yakın döviz tasarrufu Türkiye’ye kazandırmış durumda” dedi.  

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...