Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

FETÖ'nün 'suikast timi' hakim karşısına çıkıyor

FETÖ'nün 'suikast timi' hakim karşısına çıkıyor

GÜNDEM Haberleri

Muğla Valisi Amir Çiçek, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve iki polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin davanın görüleceği salon etrafında alınan güvenlik önlemlerini incedi, kentin giriş noktalarında kontroller yapan polis ekiplerini ziyaret etti.

"Suikast timi"nin sabah yargılanmaya başlanacağı Muğla'da polis ve jandarma ekipleri yoğun güvenlik önlemleri aldı. Vali Çiçek beraberindeki İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, alınan güvenlik önlemlerini inceledi.

Çiçek ilk olarak saat 01.30 sıralarında Denizli ve Aydın karayolları üzerinde oluşturulmuş polis kontrol noktalarında incelemelerde bulundu. Kontrol için durdurulan bazı araçların sürücüleriyle konuşan Çiçek, uygulamanın nedeni hakkında bilgi vererek onlara "iyi yolculuklar" diledi.

Ardından davanın görüleceği Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu önüne gelen Çiçek, burada alınan güvenlik tedbirleriyle ilgili Çetinkaya'dan bilgi aldı. Çiçek, güvenlik amacıyla bariyerlerle oluşturulan alanlarda incelemelerde bulundu.

İncemelerin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Çiçek, bugün Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesinde önemli davanın görülmeye başlanacağını hatırlattı.

Zanlıların "Cumhurbaşkanına suikast", "darbe girişimi" ve "öldürme" suçlarından yargılanacağını hatırlatan Çiçek, "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na suikast girişimi davasının görülecek olması nedeniyle burası önemli bir yer. Bu öneminden dolayı duruşma öncesinde bir haftadır bütün tedbirlerimizi aldık. Alınan son önlemleri yerinde inceledik." dedi.

Kente giren tüm araçların titiz bir şekilde arandığını ifade eden Çiçek, güvenlik güçlerinin yol kontrollerini aralıksız sürdürdüğüne işaret etti.

Çiçek, "Amacımız hainlerin hukuk çerçevesinde, hukuk devleti ilkelerine göre yargılanarak hak ettikleri cezaları almaları. Duruşmanın selameti için bize düşen görev, bölgenin güvenliğini sağlamak. Yargının işini kolaylaştırmak için gerekeni yapıyoruz." diye konuştu.

Çiçek, duruşmayı takip edecek basın mensuplarının rahat çalışması ve olası protesto gösterisi için gelecek vatandaşların bulunacakları alanların belirlendiğini kaydetti.

Muğla Adliyesinde alanın yetersiz olması nedeniyle Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda oluşturulan mahkeme salonunda gerçekleştirilecek ilk duruşmada, tutuklu 44 sanık hakim karşısına çıkacak. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...