Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Avustralya'da uçak düştü: 5 ölü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Avustralya'da uçak düştü: 5 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Avustralya'nın Melbourne kentinde, Essendon Havalimanı'ndan kalkışının ardından bir mağaza deposunun üstüne düşen küçük uçakta bulunan 5 kişi hayatını kaybetti.

Genellikle küçük uçak ve helikopterlere hizmet veren havalimanından kalkan ve içinde biri pilot 5 kişi bulunan charter tipi uçak, yerel saatle 09.00 sularında havalimanı yakınındaki DFO Alışveriş Merkezi'nde bir mağazanın depo bölümünün üstüne düştü.
Görgü tanıklarının ifadelerine göre, alev topuna dönen uçağın parçaları çevredeki otoyola saçıldı.
Bölgeyi güvenlik kordonuna alan ve otoyolu trafiğe kapatan Victoria polisi, uçaktaki 5 kişinin öldüğünü duyurdu.
- Uçaktaki 4 yolcu Amerikalı
Düşen uçakta bulunan 4 yolcunun ABD'li olduğu belirtildi. Bu kişilerin, golf oynamak üzere King Island'a gitmek için uçağı kiraladığı öğrenildi.
Melbourne'un en yoğun alışveriş merkezlerinden DFO'nun kaza sırasında açık olmaması ve uçağın mağazanın depo bölümüne düşmesinin muhtemel bir faciayı önlediği ifade edildi.
- Kazanın nedeni motor arızası
Victoria Eyalet Başbakanı Daniel Andrews, kazaya ilişkin açıklamasında, düşen uçakta 5 kişinin yaşamını yitirdiğini doğruladı.
Bunun son 30 yıldaki en önemli sivil havacılık kazası olduğunu belirten Andrews, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı temennisinde bulundu.
Olay yeri yakınında yaşayan John Callum ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaza sırasında büyük bir gürültü duyduğunu söyledi.
Daha sonra bölgeden dumanlar yükseldiğini anlatan Callum, "Acil servislerin geldiğini duydum. Dışarı çıktığımda çok duman gördüm ve geldim gördüm ki uçak düşmüş." dedi.
İlk belirlemelere göre, uçağın motorundaki arıza nedeniyle düştüğü açıklanan kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...