BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Ekmek, belgesel oluyor

Ekmek, belgesel oluyor

Coşkun Aral’ın hazırladığı belgesel; yöresel lezzetlerin yaşatılması, yeni yetişen kuşağın obeziteyle sonuçlanan hazır yemek alışkanlığından uzaklaşması ve sağlıklı ekmek tüketiminin sağlanması amacını taşıyor



Gazeteci-Yazar Coşkun Aral, en önemli tüketim maddesi olan ekmeğin ilk insandan bu yana yolculuğunu anlatan bir belgesel hazırladığını belirtti. Annesi Nilüfer Aral’ın yemek tariflerinin yer aldığı kitabıyla bir lezzet yolculuğuna çıktığını belirten Aral; bunun, hazırlık çalışmaları süren ‘ekmek’le devam ettiğini söyledi. Aral, bu konuda gelecek kuşaklara doğru bilgi ve belgeyi aktarmayı amaçladığını, bu anlamda ekmek belgeselinin çok önemli olduğunu söyledi. Bir ekmek firmasının desteğiyle hazırlanan belgeselin sonbaharda biteceğini ifade eden Aral, şöyle devam etti: “İlk insandan bu yana ekmeğin pişirme yöntemlerini, çeşitlerini araştırdım. Buğdayın ıslahından ekmeğe dönüşmesine kadar olan uzun süreci en ince ayrıntısına kadar ele aldım. Toplumu yanlış bilgilendirmemek ve sağlıklı ekmek tüketimini sağlamak amacıyla belgesel için bilim adamlarından da destek aldım. Amacım, unutulmaya yüz tutan lezzetlerimizin yok olmasının önüne geçerek, gelecek kuşaklara bir şeyler bırakabilmek.” HATAY AA
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 102459
    % 0.88
  • 5.6399
    % -0.71
  • 6.3294
    % -0.71
  • 7.0547
    % 0.08
  • 260.991
    % -0.06
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT