Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cansın Yasemin

Düzenleyen:
Cansın Yasemin

SPOR Haberleri

Uzun süre önde götürdüğü 3000 metre finalinde liderliği son 300 metrede kaptıran milli atlet gümüş madalya kazanırken Türkiye rekoru kırdı

Turkcell’in ana sponsorluğunda başarılarına bir yenisini daha ekleyen Türk atletizmi Belgrad’dan gümüş madalya ile döndü. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nda Yasemin Can, 3000 metre kadınlarda Türkiye rekorunu yenileyerek gümüş madalya kazandı. Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da Kombank Arena’da yapılan şampiyonanın son gününde milli atlet şampiyonluk mücadelesine çıktı. Yarışın üçüncü turundan itibaren Britanyalı Laura Muir ile zirve mücadelesi yapan Can, uzun süre lider götürdüğü yarışta bitime 300 metre kala rakibinin yaptığı atağa karşılık veremedi. Finişte Laura Muir 8:35.67 ile şampiyona rekoru kırarak zafere ulaşırken, Yasemin Can 8:43.46 ile gümüş madalya elde etti. Can, bu derecesiyle 2009 yılından kalma Alemitu Degfa’nın salon Türkiye rekorunu da yenilemiş oldu.
Erkekler gerilerde kaldı
Yasemin Can’ın gümüşü ayırca Türkiye’nin şampiyona tarihindeki yedinci madalyası oldu.  Bronz madalyayı ise Eilish McColgan 8.47.43’lük derecesiyle elde etti. Son günün bir başka finali olan 3000 metre erkeklerde Türkiye üç atletle temsil edildi. Yarışta Ali Kaya, Aras Kaya ve Ramazan Özdemir mücadele ederken, Türk atletler son bölümde ön taraftaki madalya kapışmasına dahil olamadı. Finişte Ali Kaya 8:08.92 ile dokuzuncu, Ramazan Özdemir 8:10.99 ile 11., Aras Kaya da 8:16.36 ile 12’nci sırayı alabildi.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...