Başbakan Yıldırım: Kemal Bey dağıtmış vaziyette

Düzenleyen:
Başbakan Yıldırım: Kemal Bey dağıtmış vaziyette

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Binali Yıldırım, Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugünkü açıklamasıyla cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden haberinin olmadığını gösterdiğini belirterek, "Neresinden bakarsan bak fecaat" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, ATV-A Haber ortak yayınında 'Başbakan ile Gündem Özel' programında konuştu. Yıldırım, Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugünkü açıklamasıyla cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden haberinin olmadığını gösterdiğini belirterek, "Neresinden bakarsan bak fecaat" dedi.

"KEMAL BEY DAĞITMIŞ VAZİYETTE"

Yıldırım'ın gündeminde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi" konusunda yaptığı gaf vardı. Kılıçdaroğlu'nun hala yeni sistemde başbakan olduğunu sandığını ifade eden Yıldırım, "Kemal bey dağıtmış vaziyette. Bugün bir programda demiş ki, "bu sistem değişirse başbakan ile cumhurbaşkanı anlaşamazsa ne olacak memleketin hali?" Bu ne demektir. Neresinden bakarsan bak fecaat. Birincisi değişiklikten haberi yok, unutmuş neyi değiştiriyoruz. İkincisi de aslında şuur altındaki gerçek su yüzüne çıkıyor. Tam da bizim dediğimizi diyor. Yani cumhurbaşkanı, başbakan mevcut sistem devam ederse mutlaka arıza çıkar. Söylemek istediği bu. Ama unutuyor değişiklik yaptığımızı bizim söylediğimizi bir başka yönden doğruluyor." dedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN SÖZLERİ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir radyo programında, "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi" ile başbakanlığın kaldırılacağını unutunca, "Düşünün yeni modeli kurduk. Halk seçti cumhurbaşkanını, başbakan da başkası oldu. Cumhurbaşkanı başka partinin genel başkanı, başbakan da başka bir partinin genel başkanı. Asıl kavga o zaman çıkacak. Asıl onu düşünmemiz lazım" demişti.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...