Çin'den ABD ve Güney Kore'ye gözdağı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Çin'den ABD ve Güney Kore'ye gözdağı

DÜNYA Haberleri  / AA

Çin Dışişleri Bakanlığı, "ABD'nin THAAD füze sistemini Güney Kore'ye yerleştirmesine karşıyız." dedi.

Çin, ABD'nin Güney Kore'de konuşlandırmayı planladığı Yüksek İrtifa Bölge Hava Savunması (THAAD) füze sistemine karşı olduklarını belirterek, "ulusal güvenlikleri için tedbir alacaklarını ve meydana gelecek tüm sonuçlardan ABD ve Güney Kore'nin sorumlu olacağını" bildirdi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Gıng Şuang, başkent Pekin'de düzenlediği günlük olağan basın toplantısında, THAAD meselesindeki tutumlarının "kesin ve net" olduğunu dile getirdi.

Washington ve Seul yönetimlerinin Güney Kore'de THAAD konuşlandırmasına "kesinlikle karşı olduklarının" altını çizen Gıng, "Ulusal güvenlik çıkarlarımızı korumak için gerekli tedbirleri alacağız ve bundan sonra doğacak tüm sonuçlardan ABD ve Güney Kore sorumlu olacaktır." diye konuştu.

Sözcü Gıng, ilgili taraflara "söz konusu konuşlandırma sürecini derhal durdurarak yanlış olan bu yolda daha fazla ileriye gitmemeleri" çağrısını yaptı.

Güney Kore'nin resmi haber ajansı Yonhap, THAAD'ın bazı parçalarının yerel saatle bu sabah ülkeye getirildiğini duyurmuştu.

ABD'nin Kuzey Kore nükleer tehdidine karşı THAAD teknolojisini Güney Kore'ye yerleştirme planına, Pyongyang yönetimine en yakın ülkelerden biri olan Çin, uzun süredir karşı çıkıyor. Pekin yönetimi, füze savunma sisteminin bölgedeki güvenlik endişelerini artıracağını ve bunun casusluk faaliyetleri için de kullanılabileceğini öne sürüyor.

Washington ve Seul ise ilgili sürecin, ancak Kuzey Kore nükleer tehdidinin ortadan kalkması halinde durdurulabileceğini savunuyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...