Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkler telefonu israf etmiyor

Düzenleyen:
Türkler telefonu israf etmiyor

Ekonomi Haberleri

Türkiye’de telefon değişim oranının 5-6 yıla çıktığını belirten Huawei Orta Asya ve Kafkasya Başkan Yardımcısı Selçuk Mirza “Türkler telefonu israf etmiyor. Büyümemize P serisi ile devam edeceğiz” dedi

Ömer Temür İSTANBUL
Türkiye’de ilk defa çift haneli büyüme rakamlarına ulaşan Huawei, Türkiye pazarındaki yerini P seri ürünlerle güçlendirecek. Türkiye’de yüzde 5’lik pazar payına sahip olduklarını belirten Huawei Orta Asya ve Kafkasya Başkan Yardımcısı Selçuk Mirza hedeflerinin pazar payında da çift haneli rakamlara ulaşmak olduğunu söyledi. 
Huawei P serisinin son üyesi Huawei P9 Lite 2017, Türkiye pazarındaki yerini aldı. P9 Lite 2017’nin 1.399 lira fiyatla tüm operatör kanallarında ve teknoloji marketlerinde satışa sunulduğunu belirten Huawei Orta Asya ve Kafkasya Başkan Yardımcısı Selçuk Mirza Türkiye’nin potansiyeline inandıklarını ifade etti. Huawei’nin Türkiye’yi 20 stratejik pazar arasından 12 büyük stratejik pazar arasına aldığına dikkat çeken Mirza “Huawei Türkiye’de çok güzel işler yapıyor. Türk tüketicileri markayı beğeniyor. Huawei’nin Türkiye’deki marka bilinirliği yüzde 38’den yüzde 46’a çıktı. Ayrıca ilk defa geçen yılın son çeyreğinde yüzde 10 büyüme kaydettik. Türkiye pazarında güçlü alternatifler sunup çift haneli büyümeyi devam ettireceğiz. P segmentine güveniyoruz. Başarılı olacağına inanıyoruz” dedi. Geçen yıl dünyada 1 milyar 470 milyar adet telefon sevkiyatı gerçekleştirildiğini dile getiren Mirza, “Bunun 140 milyonunu Huawei gerçekleştirdi. Bu bir önceki yıla göre yüzde 30 büyüme demek. Hedefimiz dünyada ikinci sıraya yerleşmek” diye konuştu.  Türkiye’de telefon değiştirme oranlarına da değinen Mirza “Türkiye’de telefon değiştirme oranını 5-6 yıla yakın. Bu segmentlere göre değişiyor. Değiştirme oranına baktığımızda bu anlamda pazar payı küçük. Türkiye’de telefon israfı yok diyebiliriz” ifadelerini kullandı. 
Öte yandan P9 Lite 2017, düşük ışıkta üstün kamera performansı ve geliştirilmiş selfie özelliği ile dikkat çekiyor. Yeni nesil Pro modundaki 12MP arka kamera ile güçlendirilen P9 Lite 2017, 27 mm geniş açı özellikli, f/2.2 diyafram aralığına sahip 5 katmanlı lensi ve gelişmiş görüntü sensörlü kamerası ile kristal berraklığında fotoğraflar için tasarlandı. 8 MP’lik ön kamerada bulunan Panoroma modu ise geniş açılı fotoğraflarda en iyi sonucu verirken, “Yemek modu” ile çekilen yemek fotoğrafları sosyal medya paylaşımlarında imkân tanıyor. 

Türkiye’de satışa sunuldu

¥ Ekran: 5.2-inch FHD (192 x 1080) ekran
¥ İşlemci: Kirin 655 
¥ Arayüz:  Android 7.0 + EMUI 5.0
¥ Kamera:12 MP BSI CMOS arka kamera - F2.2 8MP ön 
kamera - F2.0
¥ Depolama: 3GB RAM /16GB EMMC Flash Micro-SD, 128GB’ye kadar
¥ Batarya: 3000mAh
¥ Satış fiyatı : 1.399 TL

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...