Matematiği sevdirecek yeni bir zeka oyunu geliştirildi

Düzenleyen:
Matematiği sevdirecek yeni bir zeka oyunu geliştirildi

EĞİTİM Haberleri

Üç öğretmen tarafından geliştirilen ÇARPANGA adlı oyun, 10 gün önce Google Play’de ve App Store'da yayına girdi.

Matematik öğretmenleri tarafından geliştirilen oyunun yerli oluşu eğitim camiasında sevindirici bir gelişme oldu. Geçtiğimiz haftadan bu yana öğrenciler, veliler ve her yaştan vatandaş tarafından oyun  büyük bir ilgi gördü. Özellikle oyunu inceleyen matematik ve sınıf öğretmenleri, oyunun öğrencilere matematik ve çarpma becerisi kazandırdığını ve çok faydalı olacağını belirttiler.
ÇARPANGA oyununda, sayıları ve çarpma işlemini kullanarak, strateji geliştirmeniz ve karşıdaki rakibin de hamlelerini hesap ederek oynamanız gerekiyor. Yani oyunda matematik işlem becerisi, strateji belirleme ve düşünme hızı ön plana çıkıyor.
ÇARPANGA’nın , oynayanlara  matematik bilgisi ve zeka geliştirme açısından çok şeyler kazandıracağı ve zor ders olarak bilinen Matematiği, eğlenceli hale getireceği belirtiliyor.

iPhone:
https://itunes.apple.com/tr/app/%C3%A7arpanga/id1204814556?l=tr&ls=1&mt=8

Android:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.carpanga.app

Cüneyt Bitikçioğlu

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...