Sırbistan'da oy kullanma işlemi sona erdi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Sırbistan'da oy kullanma işlemi sona erdi

DÜNYA Haberleri  / AA

Sırbistan'ın yeni cumhurbaşkanının belli olacağı seçimde oy kullanma işlemi TSİ 21.00 itibarıyla sona erdi.

Aralarında Başbakan Aleksandar Vucic'in de bulunduğu 11 adayın yarıştığı seçimin resmi olmayan ilk sonuçlarının gece yarısından önce açıklanması bekleniyor.

Devlet Seçim Komisyonunun (RIK) açıkladığı verilere göre, TSİ 19.00 itibarıyla kayıtlı seçmenin yüzde 46,23'ü oy kullandı.

Arnavut nüfusun olduğu şehirlerde boykot

Ülke genelinde seçime katılımın oldukça düşük olduğu gözlenirken, Arnavut nüfusun yoğun yaşadığı Preşeva ve Bujanovac'ta ise seçimin büyük oranda boykot edildiği bildirildi.

Kosova devlet televizyonunun haberine göre, adaylarının hiçbirinin sorunları ile ilgilenmediğini savunan Arnavut toplumu, daha önce olduğu gibi bu cumhurbaşkanlığı seçimini de boykot etti.

Öte yandan, seçimi izleyen Özgür Seçimler ve Demokrasi Merkezinden (CeSID) yapılan açıklamada, gün boyunca herhangi bir ciddi ihlal gözlenmediği belirtilirken, bugünkü seçimin, son 20 yıl içinde en az ihlal ve eksiklik gözlenen seçim olduğu ifade edildi.

Seçimin ilk turunda adaylardan herhangi birinin oyların yarısından fazlasını alamaması durumunda ikinci tura gidilecek. İlk turda en fazla oy alan iki adayın yarışacağı ikinci turda, daha fazla oy alan aday seçimi kazanacak.

Sırbistan'da halk tarafından seçilen cumhurbaşkanı 5 yıl görev yapıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...