Kerkük Kaymakamı Salihi'den 'PKK paçavrasına' tepki

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kerkük Kaymakamı Salihi'den 'PKK paçavrasına' tepki

DÜNYA Haberleri  / AA

Kerkük Kaymakamı Salihi, "Terör örgütü PKK'nın Kerkük kent merkezinde flama asma ya da bulunma gibi hiçbir hakkı yoktur. Kerküklülerin çıkarına olmayan bu tür örgütleri kentimizde istemiyoruz." dedi.

Irak'ın Kerkük Kaymakamı Kamil Salihi, kent merkezinde terör örgütü PKK'ya ait paçavra ve örgüt elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterlerinin asılmasına tepki gösterdi.

Kaymakam Salihi, düzenlediği basın toplantısında, "Elinde resmi izin olmadıkça terör örgütü PKK'nın Kerkük kent merkezinde flama asma ya da bulunma gibi hiçbir hakkı yoktur. Kerküklülerin çıkarına olmayan bu tür örgütleri kentimizde istemiyoruz." dedi.

Kerkük'te ne PKK ne de başka bir terör örgütünün barınmasına izin vermeyeceklerini belirten Kaymakam Salihi, "Daha önce DEAŞ ile mücadeleyi bahane ederek ya da her ne amaçla Kerkük'e gelmiş olursa olsunlar, Peşmerge gücünün Kobani'yi terk ettiği gibi PKK'lıların da buraları terk etmesi gerekiyor." diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...