Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD, Arakan'daki zulüm için 'Etnik temizlik' dedi

Düzenleyen:
ABD, Arakan'daki zulüm için 'Etnik temizlik' dedi

DÜNYA Haberleri

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Myanmar’ın Arakan eyaletinde Müslümanlara yönelik yapılan zulmün etnik temizlik olduğunu vurguladı.

 

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, 15 Kasım’da Myanmar’a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında yazılı bir açıklama yaptı. Tillerson, Myanmar ordusunun Arakan Müslümanlarına yönelik yaptığı zulmü kınayarak, bunun bir etnik temizlik olduğunu söyledi. Hiçbir provokasyonun bu korkunç zulmü meşru gösteremeyeceğini kaydeden Tillerson, Myanmar ordusunun Müslümanlara yönelik operasyonlarının yüz binlerce kadın, çocuk ve erkeğin evlerini terk ederek Bangladeş’e sığınmasına neden olduğunu ifade etti. Tillerson, açıklamasında, "Myanmar hükümeti ve güvenlik güçleri, sınırları içindeki herkesin insan haklarına saygı göstermeli ve bunu sağlamayanları sorumlu tutmalıdır" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...