Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başkan Uysal, İBB’nin işgal girişimi davasını takip ediyor

Düzenleyen:
Başkan Uysal, İBB’nin işgal girişimi davasını takip ediyor

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal, 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi, büyükşehir belediyesi önünde yaşananlara ilişkin Silivri’de görülen davayı takip ediyor.

15 Temmuz 2016’da hain darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB)’nin işgali davasının görülmesine bugün Silivri’de bulunan duruşma salonunda devam ediyor. Davayı, İBB Başkanı Mevlüt Uysal’ın yanı sıra Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, İBB’den 150 avukat, çalışanlar, şehit yakınları ve gazilerin yanı sıra çok sayıda vatandaş takip ediyor.Davanın görüleceği duruşma salonu içerisinde ve çevresinde ise Jandarma tarafından yoğun güvenlik önlemi alındığı görüldü.

Duruşmayı izlemek üzere gelen İBB Başkanı Mevlüt Uysal, salona girmeden önce gazetecilere açıklamada bulundu. Başkan Uysal, 15 Temmuz’da en çok şehidin olduğu yerlerden birisinin de İBB binası önü olduğunu ifade ederek, “ Orada vatandaşımız her şeye rağmen belediye binasına gelip korumak istemişler. Ancak bu işgalciler, vatan hainleri, orada vatandaşımıza da acımamıştır. Orada 14 kişi şehit olmuş, 140 kişi de gazi olmuştur. Biz burada göreve yeni gelmiş olmakla birlikte mesleğimiz avukatlıktır. Geçmişte de bu şekilde mağdur ve mazlum kişilerin avukatlığını yapmış birisi olarak büyükşehir belediyesi adına bu davada suçluların hak ettiği cezayı bulması adına, ne gerekiyorsa yapmak görevimiz. Bu konuda büyükşehir belediyesi olarak avukatlarımız gerekli işlemleri yaptı. Ayrıca müştekiler adına da yapılacak her konuda yardımlarımızı yapacağız. Tek bir hedefimiz var, adil bir yargılama ve suçluların hak ettiği cezayı alması. Her şeye rağmen hukuk işleyip adalet yerini bulduğu zaman en azından burada şehit yakınlarımız huzura erecektir gereği yapıldı diyecektir” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...