Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

2017'de 6 bin Türk milyoner göç etti

Düzenleyen:
2017'de 6 bin Türk milyoner göç etti

Ekonomi Haberleri

Medya takip ve raporlama ajansı PRNet, milyoner göçü istatistiklerini inceledi. 2017 yılında dünya üzerinde 95 bin milyoner ülkesini terk ederken, Türkiye 6 bin milyoner göçü vererek, milyoner göçleri sıralamasında üçüncü oldu.

PRNet’in Güney Afrika merkezli New World Wealth'den elde ettiği verilere göre, geçen yıl ülkeyi terk eden Türk milyoner sayısı 6 bin oldu. Son iki yılda da Türkiye'yi terk eden milyoner sayısı 12 bine ulaştı.

2017 yılında 82 bin olan milyoner göçü sayısı, 2016 yılında 64 bin olmuştu. Artan milyoner göçünün başlıca nedenleri arasında kişisel güvenlik, eğitim, sağlık, iklim ve temizlik olarak belirlendi.

En fazla milyoner göçü alan ülke 10 binle Avustralya olurken, Avustralya’yı 9 binle ABD, 5 binle Kanada ve Birleşik Arap Emirlikleri takip etti. Diğer tercih edilen yerler arasında ise 3 bin milyonerin göç ettiği Karayip Adaları yer alıyor. 6’ıncı sırada 2 bin milyonerin göç ettiği İsrail ve İsviçre bulunuyor. Onları, bin milyoner göçüyle 8'inci sırada yer alan Yeni Zelanda, 9'uncu sırada yer alan Singapur takip ediyor.

NÜFUSA ORANLA EN FAZLA GÖÇ TÜRKİYE’DEN

Araştırmaya göre, geçtiğimiz yıl milyonerlerle ilgili 4 bin 85 haber çıkışı tespit edilirken, 2016 yılında haber adetleri 2 bin 417 olarak belirlendi. Ülkesini terk edenlerin büyük çoğunluğu gelişmekte olan ülkelerden oluşurken zirvede Çin yer aldı. Böylelikle, 2017 yılında ülkesini terk eden Çinli sayısı 10 bin olarak belirlendi.

Bu sayıyı 7 bin milyoner göçü veren Hindistan takip ederken, Türkiye’de 6 bin milyoner göçü vererek ilk üçün içerisinde yer almış oldu. Listede üçüncü sırada yer almasına rağmen nüfusa ve milyoner sayısına göre en fazla göçü veren ülke ise yine Türkiye oldu. 2015 yılında bin milyoner göçü veren Türkiye son iki yılda 6 bin milyoner göçü vererek yükselişe geçti.

Ülkesini terk edenlerin en çok tercih ettiği yerler baz alındığında, Çin’in tercihi ABD, Kanada ve Avustralya olarak karşımıza çıktı. Hintlilerin seçimi ise ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, Avustralya ve Kanada olurken, Türkiye hakkını Avrupa Birliği ülkeleri ve Birleşik Arap Emirliklerinden yana kullandı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...