ABD karşıtlığı artıyor

Düzenleyen:
ABD karşıtlığı artıyor

GÜNDEM Haberleri

Araştırma ve danışmanlık şirketlerinin Türkiye'nin ABD'ye bakış açısına dair yaptıkları anketlerin sonuçlarına göre, katılımcıların büyük bölümü kendisini "ABD karşıtı" olarak değerlendiriyor.

Optimar'ın 26 ilde bin 508 kişinin katılımıyla yaptığı anket çalışmasında vatandaşlarının yüzde 80'i kendisini "ABD karşıtı" olarak tanımladı. Sadece yüzde 5,4'ü "ABD karşıtı değilim" dedi.

"Türkiye'nin Rusya ile yakınlaşmasını nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna ise katılımcıların yüzde 62,1'i "olumlu", yüzde 22,4'ü "olumsuz", yüzde 15,5'i ise "fikrim yok" cevabını verdi.

Araştırma ve danışmanlık şirketi AGS GLOBAL de farklı sektörlerde 393 iş insanının katılımıyla bir anket çalışması yaptı. Araştırmaya katılanların yüzde 66'sı ABD'ye karşı "olumsuz" bakış açısına sahip olurken, yüzde 13'ü "olumlu" bakış açısına sahip. "ABD'ye bakışım ne olumlu ne olumsuz" değerlendirmesi yapanların oranı ise yüzde 21. 
A&G Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gür ise son yaptıkları araştırmaya göre Türkiye'de ABD karşıtlığının arttığını, Rusya karşıtlığının azaldığını söyledi. Gür, "ABD'nin en son Afrin'deki Zeytin Dalı Operasyonu'nda PKK'ya desteğiyle karşıtlık oranı yüzde 85-90'lara çıkmış durumda. Türkiye'de yaşayan Kürtlerin yüzde 82'si Amerika'nın Kürtlerin dostu ve müttefiki olmadığını düşünüyor” ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...