Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Afrin köyleri birer birer teröristlerden temizleniyor (Zeytin Dalı Harekatı'nda 21. gün)

Düzenleyen:
Afrin köyleri birer birer teröristlerden temizleniyor (Zeytin Dalı Harekatı'nda 21. gün)

GÜNDEM Haberleri

TSK ve ÖSO, Zeytin Dalı harekâtında Afrin'in batısındaki Orta Çakallı, Nisriyye, Dükkan, Eşkan, Cukali Favkani köylerini terör örgütü PYD/PKK'dan temizledi. 21'inci güne girilen harekâtta, etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1062 oldu. Afrin'deki terör hedefleri tank, obüs ve ÇNRA'larla vuruluyor. Haber kanalları sınırda yayın yaparken terör örgütüne yönelik atışlar da kameralara takıldı.

Afrin'e yönelik yürütülen Zeytin Dalı Harekâtı 21. günde devam ediyor. Çok sayıda köy daha PYD/PKK terör örgütünden temizlendi. Yapılan açıklamada Afrin'in batısındaki Nisriyye, Eşkan Arabi, Orta Çakallı, Cukali Favkani ve Dükkan köylerinin ele geçirildiği açıklandı.

Öte yandan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulûsi Akar beraberindeki komutanlarla birlikte ihbar kontrol uçağından Afrin harekatını denetledi.

Sabah saatlerinde yapılan açıklamada, TSK ve ÖSO'nun, Afrin'in batısındaki Cinderes beldesine bağlı Nisriyye tepesi ile köyünü ve Dükkan köyünü de PYD/PKK'dan aldığı duyurulmuştu.

Dün gece saatlerinde TSK uçakları, Bafilun Dağı, Şeyh Huruz ve Kefer Cenne köyleri, Şeran, Cinderes ve Racu beldeleri ile ilçenin güneydoğusunda teröristlere ait bazı toplanma merkezlerinin aralarında bulunduğu çok sayıda noktayı vurmuştu. 

ETKİSİZ HÂLE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI 1062'YE ÇIKTI

Bu arada Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Zeytin Dalı Harekâtı'nın başlangıcından itibaren etkisiz hâle getirilen terörist sayısının 1062 olduğu bildirildi. 

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, "Zeytin Dalı Harekâtı" kapsamında Hava Kuvvetleri tarafından düzenlenen hava harekatıyla PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzisi olarak kullanılan 19 hedef imha edildi.

Harekâta katılan uçaklar emniyetle üslerine döndü.

Bölgeden elde edilen bilgilere göre, dün 34 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hâle getirildi. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hâle getirilen terörist sayısı da bin 62 oldu. 

Hava harekâtı ve kara ateş destek vasıtalarıyla desteklenen harekât planlandığı şekilde başarıyla devam ediyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...