Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kadir Topbaş'tan kara kutu açıklaması

/ Kaynak: AA
Kadir Topbaş'tan kara kutu açıklaması

GÜNDEM Haberleri  / AA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, belediye otobüslerinde 'karakutu' uygulamasına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, belediye otobüslerinde "karakutu" uygulamasına ilişkin, nbsp;"Otobüslerdeki karakutu uygulamasından kasıt, güvenlik kamerasıdır. Kamera sadece görüntü alıyor, ses kaydı yapılmıyor" dedi. AA'nın, "Belediye otobüslerinde karakutu uygulamasına" ilişkin sorularını cevaplayan Topbaş, uygulamanın otobüslerin iç ve dış güvenliği ile ilgili olduğunu ve bu kapsamda kullanılacak kamera kayıt sistemi ile yolcuların çok daha huzurlu seyahat etmelerini amaçladıklarını söyledi.Uygumanın faydalarına değinen Topbaş, "Otobüslerdeki karakutu uygulamasından kasıt güvenlik kamerasıdır. Kamera sadece görüntü alıyor, ses kaydı yapılmıyor. Molotoflu saldırı, yankesicilik, taciz ve trafik kazası gibi durumlarda savcılığın talebi olursa, görüntüler ilgili emniyet birimlerine veriliyor" diye konuştu.CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun İçişleri Bakanı Muammer Güler'in cevaplaması istemiyle verdiği "Otobüslerde yapılacak kayıtlar yasa dışı dinleme uygulamasının yeni bir versiyonu mu?" şeklindeki soru önergesinin hatırlatılması üzerine ise Topbaş, özellikle molotoflu saldırılarla çok sayıda belediye otobüsünün kullanılamaz hale geldiğini belirtti.Topbaş şöyle devam etti:"Kamu malına zarar verenlerin tespit edilmesi ve bu zararların sorumlularından tazmin edilmesinin gerekli olduğunu düşünüyoruz. Kamunun hakkını korumak zorundayız. Ayrıca taciz ve hırsızlık vakalarına ilişkin şikayetlerin sonuçsuz kalmaması için de bu sistemin faydalı olduğunu biliyoruz. Bu sistem aynı zamanda bizim için otokontrol anlamına da geliyor. Çünkü bizim çalışanlarımızdan kaynaklanan olumsuzlukları da tespit etmemize imkan sağlıyor."
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...