Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü

/ Kaynak: AA
Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü

YAŞAM Haberleri  / AA

Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü dolayısıyla kano yarışları başladı.

Porsuk Çayı üzerinde gerçekleştirilen yarışlara Samsun, Sakarya, Van, Kocaeli, İstanbul ve Eskişehir'den gençler ve yıldızlar kategorisinde 9 kulüpten yaklaşık 70 sporcu katıldı. Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Sami Mengütay, yarışların yıldız ve gençler kategorilerinde düzenlediğini belirterek Türkiye'nin dört bir yanından sporcuların Eskişehir'e gelip yarışmaya başladığını kaydetti. Etkinlikte yaklaşık 70 sporcunun yarıştığını anlatan Mengütay, şöyle konuştu:
"Burada amacımız, yarının yıldızı olacak gençlerimizi motive ve teşvik edilip ülkemizi gelecekte başarıyla temsil edecek kuşakların yetiştirilmesi. Böyle günlerde yapılan etkinlikler, gençlerimizin aynı zamanda vatan ve millet sevgisinin de bütünleşmesine katkısı olduğuna inanıyorum. Özellikle Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümünde gençlerin kendi aralarındaki sosyal uyumu bozmadan mücadele etme güçlerini ortaya koymaları, bu azimleri kazanmaları, gelecekte onları daha başarılı sporcu olmalarına, topluma faydalı bireyler olarak katılımlarını katkı sağlayacaktır. İnşallah bu etkinlikleri her yıl yapıp geleneksel hale getiririz. İlerde uluslararası yarışmalara çevirebiliriz. Bugün bir Avrupa şampiyonu çıkarmış, kano sporunda madalya almış çok genç bir federasyonuz. Hedeflerimiz var, buradaki 12 ve 16 yaş grubu gençleri daha da çoğaltarak ülkemizin her yanında bu spor dalını geliştirme gayretindeyiz. Bu çerçevede etkinliklerinizi sürdürüyoruz."
Hakem heyetinin de teknelerle takip ettiği yarış, şampiyonlara madalya ve kupa töreninin ardından sona erecek.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...