Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'den Suriye'ye 'Anlaşmaya uymazsan sonuçlarına katlanırsın'

/ Kaynak: İHA
ABD'den Suriye'ye 'Anlaşmaya uymazsan sonuçlarına katlanırsın'

DÜNYA Haberleri  / İHA

ABD, İngiltere ve Fransa Dışişleri Bakanları, Suriye'ye anlaşmaya uyması çağrısında bulunarak, 'yoksa sonuçlarına katlanırsın' tehdidinde bulundu.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Suriye toplantısının ardından Fransa, İngiltere ve ABD dışişleri bakanları Laurent Fabius, William Hague ve John Kerry ortak bir basın toplantısı düzenledi. nbsp;Üç bakan, Suriye'nin; Rusya-ABD arasında varılan ve Şam yönetiminin elinde kimyasal silahları uluslararası idarenin denetimine bırakmasını öngören anlaşmayı tam olarak yerine getirmesi, aksi takdirde bunun sonuçları ile karşı karşıya kalacağı tehdidinde bulundu. ABD Dışişleri Bakanı Kerry, kimyasal silahların teslimi konusunda Esad rejiminden anlaşmaya harfiyyen uymasını beklediklerini, rejimin, anlaşma dışında atacağı bir adıma müsamaha gösterilmeyeceğini ifade etti. Kerry, "Esad, anlaşmanın şartlarını uygulamada başarısız olursa, Rusya'da dahil olmak üzere hepimiz, bunun sonuçlarının olacağı konusunda mubatıkız" dedi. Kerry daha sonra, Esad hükümetinin "meşruiyetini kaybettiğini" de sözlerine ekledi. İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague ise, Şam yönetiminin kimyasal silah anlaşmasını uygulamaması halinde, uluslararası toplumun Suriye'den "hesap sormaya hazır olması gerektiğini" söyledi. Esad rejiminin, kimyasal silahların teslimi konusunda, herhangi bir kaçamak yapmasına göz yumulmayacağını belirten Hague, "Böyle bir konuda kedi-fare oyunu olmaz" dedi.Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius da, Esad rejiminin kimyasal silahları belli bir takvim dahilinde uluslararası idarenin denetimine bırakması gerektiğini belirterek, bu sürecin "güvenilir ve hızlı" şekilde gerçekleşmesi çağrısında bulundu. Fabius, "Bu silahları stoklayan ve bunları Suriye halkına karşı defalarca kullanan Esad rejimidir. Dolayısıyla Bu anlaşmanın tam olarak uygulanmasına yönelik baskı da rejim üzerindedir" dedi. Bu arada Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da ABD'li mevkidaşı John Kerry'nin daveti üzerine Paris'te bulunuyor. Davutoğlu'nun Fransa, ABD ve İngiltere dışişleri bakanlarıyla bir araya gelmesi bekleniyor.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...