Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bursa büyük buluşmaya hazırlanıyor

Düzenleyen:
Bursa büyük buluşmaya hazırlanıyor

Advertorial Haberleri

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilen Bursa, tüm kent dinamikleriyle birlikte yeni yılda yapılacak birbirinden özel etkinlik ve gösterilere hazırlanıyor.

Özbekistan’ın Hiva şehrinde gerçekleştirilen 38. Dönem Toplantısı’nda ‘2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti’ ilan edilen Bursa’da, hazırlıklar tam gaz devam ediyor. Geçtiğimiz ay Zindankapı’da yapılan ve TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Azerbaycan Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı İdari İşler Başkanı Akif Marifli, Azerbaycan Cumhuriyeti TÜRKSOY Temsilcisi Elçin Gafarlı, İl Kültür Turizm Müdürü Kamil Özer ve belediye bürokratlarının katıldığı toplantıda çalışmalara start verilirken; şimdi de kentin zirvesi izlenecek yol haritasını belirlemek için bir araya geldi. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) düzenlenen toplantıya Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, TÜRKSOY İdari, Mali ve Hukuki İşler Dairesi Başkanı Sancar Mülazımoğlu, akademisyenler ve süreçle ilgili kamu-özel sektör temsilcileri katıldı. Etkinliklerin Osmanlı Başkenti Bursa’nın tarihi kimliğine yakışır şekilde gerçekleşmesi amacıyla izlenecek yol haritasının belirlendiği toplantıda; Kültür A.Ş. Genel Müdürü Fetullah Bingül, bugüne kadar yaptıkları çalışmalar hakkında sunum yaptı.

“Takvimi istişare ettik”

Tüm tarafların görüş ve önerilerini dile getirdiği toplantının ardından konuşan Bursa Valisi Yakup Canbolat, “Türk dünyası kültür başkenti seçilen Bursamız için 2022 yılında neler yapacağız, bunları konuşmak için istişare toplantısı gerçekleştirdik. Bursamızın kültür başkentliği konusunda uygulayacağı etkinlik takvimini görüşüp istişare ettik. Ayrıca önümüzdeki yıl, Türk Dünyası Göçebe Oyunları Bursamızda oynanacak. Yine UNESCO tarafından Yaratıcı Şehirler Ağına dahil edildi, Bursamız. 2022 yılında kentimizi dünyaya ve Türk dünyasına tanıtıcı faaliyetlerin en iyi şekilde yapılmasını hedefliyoruz” dedi.

Kültür bakanları geliyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise ‘Türk Dünyası Kültür Başkenti’ unvanının bütün Bursa’da heyecan oluşturduğunu belirterek, “Bu heyecanı dalga dalga toplumun tüm kesimlerine yaymaya çalışıyoruz. Bugün de başta Büyükşehir meclisinde grubu bulunan siyasi partiler olmak üzere belediye başkanlarımız, başkan yardımcılarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, kamu kurum ve kuruluşlarımızla beraber, yapılacak çalışmalarla ilgili bilgilendirme amaçlı bir araya geldik. Ocak sonu itibariyle inşallah Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy ve tüm Türk dünyası kültür bakanlarının katılımıyla Bursa’da yapılacak toplantıda, gerekli lansman çalışması kamuoyu ile paylaşılacak. Bursa hepimizin ortak değeri. Türkiye'nin en nadide şehirlerinden biri. Dolayısıyla bu değere hep beraber sahip çıkmak adına bugün önemliydi. Başta valimiz olmak üzere destek veren herkese yürekten teşekkür ederim” diye konuştu.

TÜRKSOY İdari, Mali ve Hukuki İşler Dairesi Başkanı Sancar Mülazımoğlu da 10 yıldır sürdürülen Türk Dünyası Kültür Başkenti uygulamasındaki deneyimleriyle süreç boyunca her zaman Bursa’nın yanında olacaklarını kaydetti.

Düzenleyen:  - Advertorial
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...