Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gazipaşa belediye başkanına soruşturma izni

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Gazipaşa belediye başkanına soruşturma izni

GÜNDEM Haberleri  / İHA

İçişleri Bakanlığı, Antalya'nın Gazipaşa Belediyesi'nde Haziran 2011 tarihinde yapılan itfaiye eri alımında bazı kişilerin sınava giriş başvurusunun alınmaması ve belediyeye CHP'nin yönetiminde olan kişilerin yakınlarının alındığı iddiasıyla Belediye Başkanı Cemburak Özgenç ve yardımcısı Fazıl Taşlı'ya soruşturma izni verdi.

Sınava giremeyen kişilerin İçişleri Bakanlığı'na şikayeti üzerine bakanlık şikayetleri değerlendirdi. Aradan geçen sürede İçişleri Bakanlığı kararını verdi. Gazipaşa Kaymakamlığı vasıtasıyla kararı tebliğ eden Bakanlık, Gazipaşa Belediye Başkanı Özgenç ve Yardımcısı Taşlı için soruşturma izni verdi. Özgenç ve Taşlı'nın soruşturma iznine itiraz etme hakkı bulunuyor. Danıştay'a yapılacak olan itiraz kabul edilirse soruşturma izni ortadan kalkacak. İtiraz reddolursa Gazipaşa Cumhuriyet Savcılığı iddiaları araştırarak İçişleri Bakanlığı'na elde ettiği bilgileri sunacak. nbsp;

nbsp; PERSONEL ALIMI GÜNDEME OTURMUŞTU nbsp;
nbsp; Geçen yıl haziran ayında yapılan itfaiye eri alımı, sınavın yapılış şekli ve işe alınan kişilerin kimlikleri nedeniyle uzunca bir süre gündemde kalmıştı. Gazipaşa Belediyesi'nin resmi internet sitesinde personel alımının duyurulmasının ardından farklı il ve ilçelerden çok sayıda kişi iş başvurusu yapmak için ilçeye gelmişti. Sınava girmek için başvuru yapan çok sayıda kişi, Belediye Başkan Yardımcısı Fazıl Taşlı'nın kendilerine "İşe alınacak kişiler belli. Boşuna sınava girip zamanınızı harcamayın" dediğini ileri sürerek duruma tepki göstermişti. Sınav sonunda ise dönemin CHP İlçe Başkanı Eşref U'nun oğlu ve CHP Kadın Kolları Başkanı Mürüvvet Ü'nün yeğeninin işe alınması ilçede nbsp;yankı uyandırmıştı. nbsp;

nbsp; ÖZGENÇ NE DEMİŞTİ? nbsp;
nbsp; Konu hakkında o günlerde açıklama yapan Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, şu açıklamada bulunmuştu: "Gazipaşa merkezi 20 bin nüfusa sahip. Herkesin birbirleriyle akraba olması gayet doğal. Sınava alınmadığını söyleyen kişilerden gelen telefonların ardından nbsp;hemen ilgili arkadaşları arayarak başvuruları almalarını söyledim. Sınava dışarıdan kimse katılamaz veya şunların akrabası olanlar katılamaz gibi bir şey söyleyemeyiz. Biz elimizden geldiğince hakkaniyetle hareket etmeye çalıştık. Ben işim olduğu için Ankara'ya gitmek zorundaydım. Sınav komisyonunda da değilim. Konunun detaylarını gelince araştıracağım."

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...