Marmaris kaynıyor!

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Marmaris kaynıyor!

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Bilim adamları, Marmaris'te bulunan Küdür ile Sömbeki bölgesinde yanardağ hareketleri tespit etti. Yanardağ ağzında deniz suyunun sıcaklığı 19 dereceye çıktı. Lavların suyu ısıttığı öne sürüldü. Bölge sakinleri ve balıkçılar da yanardağın bulunduğu bölgede büyük girdaplar gördüklerini söyledi.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, Ege Denizi'nde 12 bilim adamı ile yaptığı araşmaların sonuçlarını açıkladı. Marmaris'te bulunan Küdür ile Sömbeki bölgesinde meydana gelen aktivitenin yanardağı olduğunu belirten Ercan, "Isı etkinliğinin olmadığı yerlerde bile sıcaklık 16 derece. Muhtemel yanardağ ağzında ise sıcaklık 19.2 dereceye kadar yükseliyor. Muhtemelen 2000 derece sıcaklıktaki lavlar deniz suyunu ısıtıyor" dedi. Bulunan yanardağ izlerinin Yunanistan'la Türkiye arasında problem olabileceğini de ifade eden Ercan, "Küdür Yanardağı ileride Yunanlılar ile aramızda kriz çıkarabilir. 'Yeni yanardağı adası kimin?' Ege bir Yunan denizi değildir. Lozan'da adı verilmeyen birçok yeni yanardağ adası oluşabilir. Bu adalar kimin olacak?" şeklinde konuştu.


GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...