Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Her gün oturup puan hesabı yapmayın!

Her gün oturup puan hesabı yapmayın!

EĞİTİM Haberleri

Şu anda kullandığınız puan hesaplama metotları 2019 sayısal verilerine göre hazırlandığından dolayı bu sene alacağınız puanı tam olarak yansıtmayacaktır.

MAHMUT ÖZAY

Üniversite adaylarının geleceğini belirleyen önemli dönüm noktalarından biri olan YKS’nin tamamlanmasıyla yeni bir dönemece girildi. Adaylar, 28 Temmuz tarihinde açıklanacak sınav sonuçlarını beklerken uzmanlar, bundan sonraki döneme dair tavsiyelerde bulundu. Uzm. Psk. Dan. Ece Tözeniş şu değerlendirmeleri yaptı:

UZMAN DESTEĞİ ALIN
¥ Sonuçlar açıklandıktan sonra doğru alternatifleri görmek için mutlaka uzman desteği alın.
¥ Tercih etmeyi düşündüğünüz bölümleri araştırmaya başlayabilirsiniz. Üniversitelerin web sayfalarından bölümlerle ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.
¥ Heyecanla 28 Temmuz’u bekliyorsunuz. Fakat bu dönemde biraz sınav, tercih konuşmalarından uzak kalarak imtihana çalıştığınız yılların yorgunluğunu atmaya çalışın.
¥ Sonuç ne olursa olsun sizin gösterdiğiniz çaba ve harcadığınız emek, her şeyden daha kıymetli. Bunu aklınızdan çıkarmayın.

'TANITIM GÜNLERİ' İNTERNETE KAYDI
YKS tercihleri ağustos ayında yapılacak. Bu sene üniversitelerin düzenlediği tercih ve tanıtım günleri pandemi sebebiyle fiziki mesafeyi koruyarak hem yüz yüze hem de online olarak gerçekleşecek. Yani bu sene de tercih döneminde üniversitelere ulaşabileceğiniz pek çok yol olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...