Kırmızı ette ramazan ayarı

Kırmızı ette ramazan ayarı

EKONOMİ Haberleri

Ramazan ayı yaklaşırken kırmızı ette önemli bir karar alındı. Fırsatçılara karşı, Et ve Süt Kurumunun (ESK), fiyat dalgalanmalarını önlemek maksadıyla yapacağı et alım satımında oluşacak fark için 150 milyon TL’ye kadar destekleme ödemesi yapılacak.

Osman Çobanoğlu
ANKARA

Söz konusu fark Tarımsal Destekleme Bütçesi’nden karşılanacak. Alınan kararı değerlendiren Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği (ETBİR) Başkanı Ahmet Yücesan “Et ve Süt Kurumu müdahalelerde zarar ediyor. Mesela tüketiciye marketlerde ucuz et sattırıyor, oradan zarar ediyor. Köylünün malını ucuza satmak için para verip alıyor. Yani neticede alıyorken ve satıyorken; tüketiciyi ve üreticiyi destekliyorken bir bütçe harcıyor. Bu, devletin kendi mali yapısıyla alakalı bir uygulama. 150 milyon liralık destek, üretimi ve insanların ucuz et yemesini destekleyecek bir projeyse doğru bir proje” dedi. Yücesan, destek sayesinde indirim marketlerinin ucuz et satışını ramazan ayında da sürdüreceğini söyledi.

Dana kuşbaşı: 42 lira
Dana kıyma: 38 lira (Yüzde 14 ila 20 yağlı)
Dana bonfile: 75 lira
Dana biftek: 50 lira
Kuzu pirzola: 92 lira
Kemikli kuzu kol: 54 lira

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...