Millîler EURO 2020 elemelerini tarihi rekor kırarak geçti

Düzenleyen:
Millîler EURO 2020 elemelerini tarihi rekor kırarak geçti

SPOR Haberleri

Güneş yönetimindeki ay-yıldızlılar, sahasında gol yemeden Avrupa Şampiyonası vizesi alan tek ülke olurken 8 maçta da kalesini gole kapattı. 55 ülke içerisinde Belçika ile birlikte en az gol (3) yiyen takımız

Avrupa Şampiyonası yolcuları belli oldu. 12 ülkede yapılacak organizasyon için grup eleme maçları tamamlandı ve 24 takımın 20’si netlik kazandı. 30 Kasım’da Romanya’da yapılacak kura çekimi öncesinde de torbalar netlik kazanırken, ev sahibi ülke durumlarına göre gruplar da az çok şekillendi. Elemeler adına Türkiye’yi özel kılan ve tarihe geçen durumlar da söz konusuydu. Özellikle savunma anlamında. Millîler EURO 2020’ye sahasında gol yemeyerek giden tek takım unvanını aldı. Ki son 20 yılda bunu başaran 5 ülkeden de biri oldu. 

> Hepsi Avrupa’dan!
10 maçlık eleme turunda kalesini 8 maçta gole kapatan A Millî Takım, EURO 2020 Elemeleri’nde 55 takım içinde Belçika’yla birlikte en az gol yiyen (3) ülke olma başarısını da gösterdi. Ki savunma bloğumuzun dikkat çeken bir diğer özelliği de oyuncuların neredeyse tamamının Avrupa’da ter dökmesi. Başakşehir forması giyen Mert’in önünde yer alan Merih (Juventus), Çağlar (Leicester City), Kaan (Fortuna Düsseldorf), Zeki Çelik (Lille) ve Umut (Le Havre) performansıyla ayakta alkışlandı.

EURO 2020 takvimi
22 Kasım 2019: Uluslar Ligi Play-Off kuraları 
30 Kasım 2019: EURO 2020 final kurası 
26 Mart 2020: Uluslar Ligi Play-Off yarı finaller 
31 Mart 2020: Uluslar Ligi Play-Off finaller 
12 Haziran 2020: Roma’da açılış maçı 
12 Temmuz 2020: Londra’da final maçı

‘C GRUBU’ İYİ GÖRÜNÜYOR
Portakal’ı istiyoruz!

12 Haziran-12 Temmuz'da düzenlenecek EURO 2020’ye katılacak 24 millî  takımdan 20'si belli oldu. Son 4 bilet için Uluslar Ligi’nden gelen 16 ülke mücadele edecek. Bazı gruplarda yer alacak millî takımlar, ev sahibi ülkeler sebebiyle belli oldu. 30 Kasım’da yapılacak kura çekimi öncesi netleşen gruplara göre en uygunu şimdilik ikinci torba takımı olan Hollanda’nın yer aldığı “C Grubu” görünüyor. 

EURO 2020 GRUPLARI
∂ A Grubu: İtalya
∂ B Grubu: Rusya, Danimarka
∂ C Grubu: Hollanda
∂ D Grubu: İngiltere
∂ E Grubu: İspanya
∂ F Grubu: Almanya

1. TORBA
∂ İtalya
∂ Belçika
∂ İngiltere
∂ Almanya
∂ Ukrayna
∂ İspanya

2. TORBA
∂ Hollanda
∂ Fransa
∂ Hırvatistan
∂ İsviçre
∂ Polonya
∂ Rusya

3. TORBA
∂ Portekiz
∂ TÜRKİYE
∂ Danimarka
∂ Avusturya
∂ İsveç
∂ Çekya

4. TORBA
∂ Finlandiya
∂ Galler
∂ Play-off 1. tk
∂ Play-off 2. tk
∂ Play-off 3. tk
∂ Play-off 4. tk

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...